Skip to content

Priimamos paraiškos dėl pagalbos grynaveisliams ūkiniams gyvūnams įsigyti

MI informacija

Žemės ūkio ministerija siekia, kad gyvulininkystės plėtra vyktų sėkmingai. Primename, kad priimamos paraiškos grynaveisliams ūkiniams gyvūnams įsigyti nuo š. m. gegužės 4 iki 25 d. Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros tarnyboje prie Žemės ūkio ministerijos (toliau –Tarnyba) pagal žemės ūkio ir kaimo valdos registracijos vietą.

Paraiškos teikiamos Tarnybos vyriausiesiems specialistams – valstybiniams veislininkystės inspektoriams asmeniškai, per įgaliotą asmenį, per kurjerį arba registruota pašto siunta.

Pareiškėjai gali būti tik aktyvūs fiziniai arba juridiniai asmenys – žemės ūkio valdos valdytojai, laikantys mėsinių galvijų, avių ir ožkų bandą ir siekiantys pagerinti laikomų gyvulių bandų genetinę kokybę aukštos veislinės vertės gyvuliais.

Bus kompensuojama iki 30 proc. grynaveislių mėsinių galvijų, grynaveislių avių ir ožkų  pirkimo kainos, bet ne daugiau kaip: už grynaveislių mėsinių galvijų bulių reproduktorių – 1300 Eur; už grynaveislių mėsinių galvijų telyčią – 1000 Eur; už grynaveislį aviną reproduktorių – 200 Eur; už grynaveislę avį – 65 Eur; už grynaveislį ožį reproduktorių – 100 Eur; už grynaveislę ožką – 65 Eur.

Įsigyjami grynaveisliai mėsiniai galvijai privalo būti įrašyti į atitinkamą mėsinių galvijų kilmės knygą. Buliai turi būti įrašyti į ne žemesnį kaip kilmės knygos A poskyrį (iš kitų šalių įvežti buliai turi būti įrašyti į aukščiausią kilmės knygos skyrių). Telyčios turi būti nesiveršiavusios ir įrašytos į ne žemesnį kaip kilmės knygos B poskyrį (iš kitų šalių įvežtos telyčios turi būti įrašytos į pagrindinį kilmės knygos skyrių).

Grynaveislės avys turi būti iki pirmosios vados. Ir avys, ir avinai turi būti įvertinti ne žemesne nei I klase. Grynaveislės ožkos turi būti iki pirmosios vados. Ožkos ir ožiai turi būti įvertinti ne žemesne kaip elito klase (perkamos iš kitų šalių grynaveislės ožkos ir ožiai turi būti įvertinti tik aukščiausia klase).

Perkami grynaveisliai ūkiniai gyvūnai turi būti suženklinti ir atpažįstami.

Papildomos informacijos apie paraiškas galima gauti tel. (8 5) 2391487 arba el. paštu veislininkyste@zum.lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje