Skip to content

Supynėm sidabro vainikėlį

MI informacija

Anykščių kultūros centre vyko Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ regioninio turo parodos aptarimas ir uždarymas. Jame dalyvavo: Rokiškio, Anykščių, Širvintų, Molėtų, Zarasų, Ignalinos rajonų bei Utenos ir Visagino miestų jaunieji kūrėjai. Geriausieji buvo apdovanoti diplomais bei padėkos raštais. Ignalinos rajono moksleivių darbai buvo įvertinti puikiai. Visi gavo Anykščių kultūros centro padėkas, o Lietuvos kultūros centro diplomais buvo apdovanoti geriausieji, laimėję prizines vietas

I vietas laimėjo trys mūsų rajono atstovai: Antanas Saikovskis (karpiniai), Vidiškių gimnazija, mokytoja Audronė Kriščionaitienė, Livija Žilėnaitė (karpiniai) ir Samanta Golubickaitė (margučiai), Ignalinos kultūros ir sporto centro dailės studija, vad. Nijolė Trinkūnienė.

Antanas Saikovskis gavo pakvietimą į kūrybinę stovyklą, Žemaitijos nacionaliniame parke į Platelių tradicinį amatų centrą, birželio 21–30 dienomis. Ignalinos kultūros ir sporto centro auklėtinės Livija Žilėnaitė bei Samanta Golubickaitė buvo pakviestos į trijų dienų kūrybinę stovyklą Anykščiuose. II vietą konkurse „Sidabro vainikėlis“ laimėjo Ignalinos gimnazijos mokinė Laura Juršėnaitė (sodas), mokytoja Danutė Zubrickienė, III vietą užėmė Akvilė Zemenauskaitė (velti darbai), Ignalinos kultūros ir sporto centras, vad. N. Trinkūnienė.

Parodos koordinatorė Zita Mackevičienė visiems dėkodama sakė: „Puiku, kad skatinama jaunoji karta palaikyti gyvybingas ir gaivinti nykstančias liaudies dailės tradicijas, skatinamas jaunosios kartos domėjimasis tradiciniais dailiaisiais amatais, ugdomas liaudies dailės tradicijų pažinimas“.

Dėkojame mokiniams ir jų mokytojams, puikiai pasirodžiusiems konkurso „Sidabro vainikėlis“ regioniniame ture.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje