Skip to content

Lietuvoje – trys milijonai, bet ne lietuvių

Kremlius nusprendė… Atsiprašau, Briuselis nusprendė, kad Lietuva turi priimti du šimtus migrantų, ir apsvarstyti dar penkių šimtų migrantų, pasiprašiusių politinio prieglobsčio, prašymus. Jeigu Lietuva nuspręs atsisakyti tų penkių šimtų prieglobsčio prašytojų, ji turės argumentuotai pasiaiškinti, kodėl ji nėra solidari su visa Europa.

Gerai dar, jog negrasina išsiųsti dalį lietuvių į Sibirą – kad išsilaisvintų vietos geresnio gyvenimo ieškotojams.

Du šimtai ir penki šimtai – gal tai nėra tiek daug, gal Lietuva kaip nors rastų vietos tiems migrantams? Juk sakoma, kad šį skaičių reikia „įsisavinti“ per dvejus metus. 

Praėjusį penktadienį Viduramžio jūroje išgelbėta dar beveik pusketvirto tūkstančio laimės ieškotojų. Per vieną dieną. Kiek tokių dar prisirinks per dvejus ateinančius metus, kokia „kvota“ po dvejų metų, o greičiausiai jau kitąmet bus skirta Lietuvai?

Neverta galvoti, kad pabėgėlių iš Afrikos sumažės. Buvusios kolonijos, gavusios nepriklausomybę, įrodė, kad tvarkytis nesugeba. Nuolatiniai perversmai, neramumai, „pavasariai“, tarpusavio skerdynės, kai gentis eina prieš gentį to, kol vienos kurios genties nebelieka.

Geroji Europa pasiruošusi priimti visus prieglobsčio prašytojus. Taip neva reikalauja žmogaus teisės, teisingiau, jų gynėjai – visokios organizacijos, kurioms teisių – banditų, migrantų, dykaduonių ir panašių į juos – gynimas yra tapęs pelningu verslu. Geri atlyginimai, komandiruotės ir kitos gėrybės – vardan to galima ir pamiršti apie pareigas, pamiršti apie savo tautą ir kuo garsiau šūkauti apie kitų teises. Rūpintis ne savo valstybės, savo tautos, o kitų gerove.

Tokių kovotojų ir politikų siekis – Europą apskritai paversti tautiškumo neturinčiu žemynu. Nereikia tautinių kultūrų, tai net kenksminga. Visi turi būti vienodi, vienodai mąstantys, turintys vienodą kultūrą. Todėl ir afrikiečius reikia priimti išskėstomis rankomis: jie praturtins bendrą, rasių ir tautybių neturinčią Europą,

Kažkada Libijos vadovas Muamaras Kadafis (nuvertus šį diktatoriumi vadintą valdovą, Libijoje prasidėjo „arabų pavasaris“, kitaip tariant, tarpusavio skerdynės) sakė, kad islamas Europą užkariaus be ginklų, taikiai.

Šiuo metu Europoje – apie 50 milijonų musulmonų. Buvo manoma, kad po poros dešimtmečių jų bus dvigubai daugiau, nes jie sparčiai dauginasi. Bet dabar, kai musulmonai plūstelėjo iš Šiaurės Afrikos, jų padvigubėjimo gali nebereikėti tiek laukti.

Neatrodo, kad Europa gali pasielgti taip, kaip pasielgė Australija, kurios buvo reikalaujama, kad ji priimtų migrantus iš Mianmaro ir Bangladešo. „Ne“, – pasakė Australijos premjeras – kaip kirviu nukirto.

Iš Šiaurės Afrikos migrantai į Europą plauks tol, kol bus priimami. Afrikoje gyventojų daug, Europa turės ką maitinti.

O gal pakaktų keletą kartų migrantus nuplukdyti atgal prie Afrikos krantų? Tegul dirba namuose, o ne ieško geresnio gyvenimo ten, kur tokį gyvenimą sau sukūrė kiti – dabar turės juo dalintis.  

Nereikia šito tikėtis iš Briuselio. Jis labiau susirūpinęs visuotine lygybe. Pradžiai – še tau, Lietuva porą šimtų migrantų. Per dvejus metus penketą šimtų pabėgėlių.

Viena Italijos krantus pasiekusi afrikietė atviravo žurnalistams: ji čia įsikurs, tada būtinai pasikvies gimines. Tad ir į Lietuvą atkeliavę septynis šimtai afrikiečių labai greitai pasidaugins iki dešimties tūkstančių – Afrikoje šeimos gausios – „naujųjų lietuvių“.

Jau girdėjau apie pasiūlymą dalį migrantų apgyvendinti Kristinos Brazauskienės rezidencijoje Turniškėse. Kas nežino, tai ta pati K. Brazauskienė, kuri iš pradžių, kai A. Brazauskas buvo Prezidentas, buvo jo meilužė, o kai A. Brazauskas tapo Premjeru – ir žmona tapo. Pasiūlymas vertas dėmesio: moteriškė viena gyvena 400 kvadratų name, galėtų kokias keturias dešimtis afrikiečių priglausti – kaip tik tiek, kiek jų, pasak Premjero A. Butkevičiaus, galėtų priimti Lietuva. O jeigu dar apgyvendinus kokį šimtą migrantų buvusiame „Draugystės“ viešbutyje, kurį buvusi bufetava greičiausiai iš savo atlyginimo privatizavo?

Juk Lietuva nepasakys migrantams „ne“, juk valdžios vyrai pabijos prarasti į jų kišenes plaukiančius Briuselio milijonus. Ir gyventojų Lietuvoje bus gerokai daugiau negu trys milijonai. Bet jau ne lietuvių. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje