Skip to content

Iššūkį vyrams priėmė ir penkiolikmetė mergina

Sekmadienį triukšminga buvo „Žuvėdros“ pramogų parke. Čia vyko pirmosios oficialios (bent jau Lietuvoje) traukimosi lynu per ežerą varžybos. Rankomis lynu persitraukti per Paplovinį 310 m, iš kurių beveik pusė gana stačiu kampu į viršų, į 22 m aukštį – ne kiekvienam įkandamas išbandymas. Gal todėl iš 20 užsiregistravusiųjų ir dar prieš varžybas išbandžiusiųjų trasą, varžybose dalyvavo tik 13. Tarp vyrų buvo ir viena penkiolikmetė mergina Vanesa Tartilovaitė iš Visagino, kuri kantriai, lynu irdamasi sprindis po sprindžio, įveikė distanciją per 16,33 min. Beje, tarp vyrų buvo ir kuklesnių rezultatų.

Varžybose dalyvavo stiprūs vyrai iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Visagino ir Ignalinos, kai kurie svečiai priklauso ekstremalių sporto šakų klubams. Rezultatai fiksuoti kalnų slidinėjimo laiko nustatymo įranga vienos šimtosios sekundės tikslumu. Kai finiše atletas perkirsdavo nematomą lazerio spindulį, rezultatas akimirksniu buvo perduodamas į švieslentę kitame ežero krante prie starto linijos. Šiek tiek trukdė stiprokas vėjas, 22 m aukštyje stipriai įsiūbuodavo medžius. Tačiau tai sutrukdė tik vienam varžybų dalyviui, kuris grįžo iš pusiaukelės ir pailsėjęs startavo dar kartą.

Beveik visi dalyviai iki varžybų treniravosi, tad kiekvienas turėjo savo patirtį ir techniką, kaip greičiau judėti lynu. Todėl vieni traukėsi šuoliukais, kiti nuosekliai keitė rankas ant lyno ir judėjo link finišo.

Nugalėjo ir pagrindinį 620 Eur prizą laimėjo ignalinietis Manvydas Pranskus, distanciją įveikęs vos per 4: 06,53 min. Antroji vieta (4:32,43 min.) ir 310 Eur prizas atiteko taip pat ignaliniečiui Andriui Smirnovui, o trečioji (5:01,24 min.) – vilniečiui Pavelui Petrovui (150 Eur). Blogiausias laikas viršijo 19 min., o vidutiniškai varžybų dalyviai trasoje gaišo po 6–8 min. Vienintelei merginai Vanesai Tartilovaitei lyno kelias pakluso per 16:33,22 min., jai įteiktas paskatinamasis 50 Eur prizas. Visi prizininkai gavo ir rėmėjų dovanų, visi dalyviai – „Žuvėdros“ savininko ir varžybų sumanytojo Petro Mačiulio dovanų („Žuvėdros“ restorano nuolaidų korteles iki gyvos galvos).

Kol atletai varžėsi, žiūrovai paežerėje jiems įrengtose vietose, stebėdami varžybas, galėjo gaivintis alumi, gira, užkandžiais, dalyvauti įvairiuose atrakcionuose ir taip pat gauti prizų. Atrakcionus organizavo vienas iš renginio rėmėjų – Utenos alus. Vaikams įrengti saugūs tinklo tuneliai, kuriuose mažieji noriai bandė vaikštynes judančiais laipteliais, rąsteliais. Varžybas žiūrovams garsiai komentavo renginio vedėjas Eimantas.

Oras buvo puikus, tad miestelėnų susirinko nemažai, kai kuriems tai buvo dar neregėta pramoga. Tokios varžybos, pasak P. Mačiulio, vyks ir kitąmet, ir vėliau, kitaip sakant – jas planuojama padaryti tradicines. Po renginio prie sumuštinių stalo vykusiame varžybų aptarime, kuriame dalyvavo visi dalyviai, vienareikšmiškai buvo konstatuota, kad pirmas blynas neprisvilo, išklausytos dalyvių pastabos, vertinimai, pasiūlymai, kaip šias varžybas reikėtų organizuoti kitais metais.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje