Skip to content

Akcijos „Saugus būstas“ tęsinys – Ignalinos rajone

MI informacija

Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos inicijuota akcija „Saugus būstas“ birželio 18 d. buvo vykdoma Dūkšto mieste. Pirmieji šią akciją apskrityje pradėjo Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio pareigūnai, pasikvietę į svečius kolegas iš Utenos ir Ignalinos. Šįkart, jie jau patys, kartu su uteniškiais svečiavosi mūsų rajone.

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ypatingai suinteresuota gyventojų saugumu, kadangi jai tenka dirbti žmonių sukeltų nelaimių (gaisrų) metu. Kasmetinė statistika byloja, kad trys ketvirtadaliai gaisrų kyla kaimo vietovėse. Dauguma jų įsiplieskia gyvenamajame sektoriuje. Pagrindinė šių gaisrų priežastis – netvarkingi elektros ir šildymo įrenginiai. Gyventojai neremontuoja dūmtraukių ir krosnių, nesilaiko elementarių naudojimosi elektros įrenginiais taisyklių. Daugelyje gyvenamųjų namų elektros instaliacija pasenusi ir netvarkinga. Rajonuose visuomenė senėja, taip pat sensta ir žmonių būstai. Senyvi, vieniši žmonės neįstengia tinkamai prižiūrėti savo gyvenamųjų patalpų. O juk dažnas gaisras – pačių žmonių apsileidimo, nerūpestingumo pasekmė, atpildas už elementariausių priešgaisrinio saugumo taisyklių nesilaikymą. Jeigu kiekviename būste būtų po gesintuvą,  ugniagesiams darbo tikrai sumažėtų. Gaisre – svarbiausia laikas. Gyventojai, gesintuvo pagalba, tikrai įstengtų savarankiškai užgesinti nedidelius ugnies židinius, nes tik įvykus nelaimei dažnai pavėluotai susivokia, jog jos galėjo ir nebūti, jei bute ar name būtų įrengti autonominiai dūmų signalizatoriai arba kitos saugumo priemonės.

Akcijos „Saugus būstas“ tikslas – mažinti gaisrų, kylančių gyvenamajame sektoriuje, skaičių, išvengti skaudžių nelaimių bei materialinių nuostolių gaisrų metu.

Pareigūnai akcijos metu bendravo su gyventojais, aiškino gaisrinės saugos taisyklių reikalavimus, mokė, kaip elgtis gaisro metu, dalijo atmintines ir lankstinukus, apžiūrėję gyvenamąsias patalpas nurodė pastebėtus trūkumus, patarė, kaip juos pašalinti. Akcijos dalyviai aplankė 52 gyvenamuosius namus, išdalinta 173 lankstinukai.

Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Anatolijus Ostrouchas Dūkšto seniūnijoje pristatė nuo 2016 m. sausio 1 d. įsigaliosiančius Priešgaisrinės saugos įstatymo pakeitimus dėl savanorių ugniagesių steigimo, supažindino su būsimų savanorių teisėmis ir pareigomis, jiems keliamais reikalavimais, socialinėmis garantijomis, aptarė savanorių motyvavimo klausimus bei savanorių ugniagesių formuočių steigimo naudą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje