Skip to content

Vietnamiečių riaušes malšino ir Ignalinos pasieniečiai

MI informacija

Šeštadienio pavakarę Pabradės Užsieniečių registracijos centre kilo vietnamiečių riaušės. Apie 10 čia apgyvendintų nelegalų iš Vietnamo pradėjo laužyti apsauginę tvorą, keli iš jų norėjo ją perlipti ir pasišalinti. Paklusti atsisakiusius, pasipriešinusius ir garsiai šaukusius vietnamiečius tramdė kovinių imtynių veiksmais, ašarinėmis dujomis, guminėmis lazdomis. Incidento metu buvo panaudotas ir elektros šoko prietaisas „Taser“. Būrelis nepasitenkinimą reiškusių nelegalų puolė vieną iš VSAT pareigūnų. Vėliau paaiškėjo, kad buvo sudaužytas pasieniečio laikrodis ir sumušta ranka. Kreiptis į medikus dėl to jam nereikėjo. 

Numalšinus aistras, čia vėl kilo neramumai, buvo paskelbtas aliarmas ir į centrą iškviesti Ignalinos bei Vilniaus Specialiosios paskirties užkardų pareigūnai bei šių padalinių kinologai su tarnybiniais šunimis. 

Kol šios pajėgos vyko į Pabradę, užsieniečiai į pareigūnus mėtė kėdes, medinių lovų lentas, metalines stalo kojas, daužė langus. Buvo sudaužyti trijų langų stiklo paketai. Vis dėlto centre budėję pasieniečiai neleido riaušėms plisti ir sugebėjo laikinai stabilizuoti padėtį. 

Atvykus pastiprinimui, nelegalų bendrabutyje surengta prevencinė priemonė – patikrinti kambariai, kuriuose bei kitos patalpos. Rasti 4 mobilaus ryšio telefonai ir 4 jų įkrovėjai. Tokius daiktus nelegalams turėti yra draudžiama. Pasieniečiai rado ir kitų uždraustų laikyti daiktų – peilių ir metalinių strypų. Po incidento nė vienas užsienietis nusiskundimų dėl sveikatos nepareiškė.  Šeštadienio vakarą, naktį į sekmadienį situacija centre buvo rami. Dėl pareigūno užpuolimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pabradėje šiuo metu gyvena 195 užsieniečiai. 136 iš jų – nelegalūs migrantai, likusieji – prieglobsčio prašytojai. Pagal pilietybes centre daugiausiai yra Vietnamo piliečių – 99.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje