Skip to content

Ilgasis savaitgalis aplinkosaugininkų akimis

MI informacija

Praėjęs ilgasis savaitgalis ir jo metu vyravę gražūs orai į Utenos regioną pritraukė daug poilsiautojų, kurie stengėsi pabėgti nuo didžiųjų miestų šurmulio. Dėl gausesnio lankytojų skaičius padaugėjo ir pranešimų apie galimai daromus aplinkosauginius pažeidimus. Utenos regiono aplinkos apsaugos pareigūnams darbo išties netrūko. Su poilsiautojais buvo bendraujama, vykdyta prevencinė švietėjiška veikla, nustatyta ir aplinkos apsaugą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų.

Liepos 6 d. iš PPC gautas pranešimas, kad Notrynės ežere atvykę žvejai atsisakė įsigyti iš ežero savininko leidimus mėgėjiškai žvejybai, automobilį pastatė apsauginėje juostoje. Susisiekus su ežero savininku, pastarasis prašė rasti galimybę atvykti ir sudrausminti pažeidėjus, nes jie tai daro nuolat. Nuvykus į vietą, pažeidėjų nerasta. Iš ten buvusių asmenų sužinota, kad pažeidėjai jau išvyko.

Ignalinos agentūros pareigūnai ilgojo savaitgalio metu iš viso nustatė 16 aplinkosauginių pažeidimų. Rimčiausi pažeidimai padaryti saugomose teritorijose (Aukštaitijos nacionaliniame ir Labanoro regioniniame parkuose). Už saugomų teritorijų režimo pažeidimus surašyta net 15 protokolų. Svarbiausi pažeidimai – laužų kūrenimas, palapinių ir transporto priemonių statymas tam nenumatytuose ir neleistinose vietose. Joskučio ežere buvo išaiškintas ir vienas limituotos žvejybos reikalavimų pažeidimas.

Už tai atsakingiems asmenims surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai ir nustatyta tvarka bus paskirtos nuobaudos. O tvarkingiems poilsiautojams linkime sėkmės ir ramaus poilsio.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje