Skip to content

Pagerbta 90-metė senolė

MI informacija

Ceikinių seniūnas Rytis Kajėnas ir seniūnijos darbuotojos Rima Kindurienė bei Dalia Trapikienė pasveikino 90-ies metų sulaukusią ceikinietę Marijoną Sinienę. Jubiliatė gimė Švenčionių r.. Keturias klases ji baigė lenkų mokykloje, įsikūrusioje Kačėniškės kaime. Vėliau ėmė dirbti įvairius ūkio darbus Rubelninkų, Ramutiškės, Gaspariškės ir kituose kolūkiuose.

Su jau a. a. vyru Alfonsu, kilusiu iš Ropiškės kaimo, susilaukė devynių vaikų, iš kurių šiandien gyvi yra šeši (du palaidoti dar visai maži, o vienas, sulaukęs 17-os metų, žuvo avarijoje). M. Sinienė taip pat turi aštuoniolika anūkų ir dvidešimt du proanūkius. Seniūnijoje M. Sinienė yra žinoma kaip puiki audėja – ji yra išaudusi net Lietuvos valstybės himną, o tuomet, kai dar pati augino avis, iš jų vilnų veldavo veltinius, mėgo ir megzti.

Šį pavasarį M. Sinienė pabuvojo pas Lietuvos Prezidentę Dalią Grybauskaitę. Prezidentės 2015 m. balandžio 27 d. dekretu Nr. 1K–290, ji, už užaugintus septynis vaikus, apdovanota daugiavaikių motinų ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje