Skip to content

Sėkmės Tbilisyje, Erikai!

Sekmadienį Gruzijos sostinėje Tbilisyje prasidėjo Europos jaunimo olimpinis festivalis, kuriame startavo ir 45 jaunieji Lietuvos sportininkai. Jie rungsis šešiose sporto šakose (lengvoji atletika, dviračiai, dziudo, gimnastika, tenisas ir plaukimas). Tarp jų yra ir ignalinietis plaukikas Erikas Kapočius. Penktadienio pavakarę Vilniaus oro uoste jie buvo išlydėti į vienas svarbiausių varžybų savo karjeroje.

Tądien ryte Eriko palydėtuvės surengtos ir rajono savivaldybėje. Eriką su tėveliais priėmė rajono meras Henrikas Šiaudinis, kuris pasveikino plaukiką su iškovota galimybe dalyvauti šiame festivalyje, linkėjo sėkmės plaukimo takeliuose. „Daug kartų lydėjome į garbingas varžybas mūsų sportininkus, olimpiečius. Pastaraisiais metais džiugina mūsų plaukikai, kurie tvirtai įėjo į Lietuvos jaunimo plaukimo elitą. Tai didelė garbė Ignalinai ir mums visiems“, – sakė meras ir įteikė atminimo dovanėlę ir gėlių. Kultūros ir sporto centro direktorius Darginas Mikėnas gėlių įteikė Eriko mamai, sakė, kad Kapočiai dažnai asmeniškai remia sūnaus ir jo draugų išvykas į varžybas. Šįkart jie su Eriku išvyko ir į Gruziją. Kaip ir treneris Eugenijus Rakitinas.

Erikas sakė, kad plaukti išmokė tėvelis, kai jam buvo septyneri ir jie atostogavo Turkijoje. Pradžioje lankė kelių sporto šakų užsiėmimus, kol pagaliau liko plaukime. Tai ir trenerio E. Rakitino nuopelnas. Šį pavasarį ir vasarą Erikas Ignalinoje praleido mažai laiko. Dalyvavo varžybose Vokietijoje, Lenkijoje, Alytuje ir Anykščiuose, ką tik grįžo iš treniruočių stovyklos Kipre. Jis iškovoja gausybę visų spalvų medalių, pagerino 8 Lietuvos rekordus. Vieno jų (400 m plaukimo kompleksiniu būdu) niekas nebuvo įveikęs net nuo 1979 m.

Palydose dar dalyvavo savivaldybės direktoriaus pavaduotojas Donatas Mačys, Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Rimanta Vilčinskienė.

Lietuvos delegacijos palydose Vilniuje dalyvavo ir jo ekscelencija Valdas Adamkus su žmona Alma. Prezidentas linkėjo jauniesiems sportininkams siekti savo tikslų. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė priminė jaunimui olimpinį principą: „Svarbu ne laimėti, o dalyvauti. Tai bus tik maža dalis jūsų ateities karjeros rezultato“.

Medalius Lietuvos delegacija iškovojo vienuolikoje festivalių ir tik iš pirmojo grįžo be apdovanojimų. Daugiausia, net dešimt, apdovanojimų Lietuvos jaunimas 2011 m. parvežė iš Turkijos uostamiesčio Trabzono. Tryliktame Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje rungtyniaus apie 3,5 tūkst. 14–18 metų sportininkų iš 50 valstybių. LTOK sportininkų pasirengimui ir dalyvavimui festivalyje skyrė 170 tūkst. eurų.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje