Skip to content

Nacionalinis parkas turi naują vadovą

MI informacija

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos skelbtą Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcijos vadovo konkursą laimėjo Gedas Kukanauskas, prieš tai vadovavęs Gražutės regioninio parko direkcijai. Naujas vadovas bus paskirtas po teisės aktų nustatytų procedūrų.

Dirbdamas Gražutės regioniniame parke G. Kukanauskas nemažai nuveikė, puoselėdamas šį kraštą ir gamtą. Jo veiklą puikiai įvertino vietos bendruomenė, apibūdindami  G. Kukanauską kaip iniciatyvų  ir aktyvų vadovą, nors jam tik 31-eri metai. G. Kukanauskas yra dirbęs ir Žemaitijos nacionaliniame parke.

G. Kukanauskas yra Lietuvos Valstybinių parkų ir rezervatų asociacijos prezidentas, Visagino ir Zarasų žuvininkystės regiono vietos veiklos grupės tarybos pirmininkas.

Pasak naujo Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcijos vadovo, direkcija privalo tapti atviresne visuomenei, rasti bendrą viziją su savivaldybėmis ir siekti bendrų tikslų. Vadovas stengsis išsiaiškinti vietos bendruomenių poreikius ir į juos atsižvelgti. 

Gedo Kukanausko nuomone, tiek Aukštaitijos nacionalinio parko, tiek Labanoro regioninio parko teritorijoje yra daug nuostabių gamtos ir kultūros objektų. Turbūt dauguma pritars, kad šioms saugomoms teritorijoms reikia pokyčių, o kokie jie turėtų būti ir kokias problemas reikės spręsti skubiausiai, bandysime diskutuoti ir spręsti kartu.

STT prie AM inf.

P. S.  MI žiniomis, dalyvauti konkurse užsiregistravo keturi pretendentai, bet atvyko trys. Be laimėjusio G. Kukanausko, dar dalyvavo dabar laikinai einantis parko direktoriaus pareigas Sigitas Žvinys ir ignalinietis Kazimieras Kuliešius.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje