Skip to content

Utenos apskrities policija ragina ugdyti nepakantumą kvaišalams

MI informacija

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai toliau aktyviai kovoja su kvaišalų pirkėjais ir platintojais. Nors Utenos apskrityje per pirmąjį 2015 m. pusmetį, lyginant su ankstesnių metų tuo pačiu laikotarpiu, yra fiksuojamas nusikalstamų veikų mažėjimas 15,5 proc., tačiau nusikaltimų, susijusių su psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis, fiksuojamas augimas (2015 m. – 86, 2014 m. – 74).

Štai rugpjūčio 5 d. Utenos apskrities VPK pareigūnai Jasonių k. (Utenos r.) sustabdė 25-erių metų visaginietį, kurio vairuojamo automobilio apžiūros metu, po priekine keleivio sėdyne, rastos narkotinės medžiagos – apie 200 g kanapių. Liepos 29 d., apie 20.20 val., Visagine, Taikos pr., pastebėti 22-ejų ir 28-erių metų vyriškiai, kurie, kaip įtariama, buvo apsvaigę nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų. Apžiūros metu, 22-ejų metų jaunuolis turėjo du folijos lankstinukus su žalsvos spalvos augalinės kilmės medžiaga ir polietileninio maišelio gabalą, į kurį įvyniota rožinės spalvos tabletė, kaip įtariama, narkotinė ar psichotropinė medžiaga. Narkotinių medžiagų rasta ir pas 31-erių metų automobilio „Fiat“ keleivį, kuris liepos 22 d., apie 21.50 val., buvo sustabdytas kelyje Veselavai–Liaudėnai­–Visaginas. Vyriškio piniginėje buvo rastas permatomas užspaudžiamas polietileninis maišelis su baltos spalvos milteliais. Liepos 19 d. į Molėtų r. PK dėl viešosios tvarkos pažeidimo buvo pristatytas 23-ejų metų jaunuolis, kurio kelnių kišenėje rastas celofaninis maišelis su narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Liepos 11 d., apie 15.55 val., Visagine, Taikos pr., pastebėtas 27-erių metų vyriškis, gulintis ant asfalto. Pas vyriškį, apžiūros metu, rastas panaudotas vienkartinis švirkštas ir folijos lankstinukas su baltais milteliais.

Šie ir panašūs atvejai kelia nemenką susirūpinimą, tačiau policijos pareigūnai atkreipia dėmesį ir į tai, kad vasaros laikotarpiu organizuojami įvairūs festivaliai, kurių metu jaunimas nevengia vartoti alkoholinius gėrimus ir išbandyti narkotines medžiagas. Kadangi renginiai, dažnai, yra privatūs, policijos įsikišimas į tokius renginius yra ribotas: pareigūnai užtikrina eismo saugumą, kontroliuoja transporto srautus, festivalio prieigose tikrina ar atvažiuojantys ir išvažiuojantys asmenys nėra apsvaigę nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų.

Matydami nusikalstamų veikų, susijusių su psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis, augimą, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir toliau tęsia aktyvius veiksmus, nustatydami šių medžiagų platinimo vietas, traukdami baudžiamojon atsakomybėn narkotines ir psichotropines medžiagas platinančius bei auginančius asmenis.

Kaip nurodoma Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d., tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d., tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino narkotines ar psichotropines medžiagas, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Policija ragina: turėdami informacijos apie narkotinių medžiagų platintojus ar šių medžiagų vartotojus, nedelsdami praneškite bendruoju pagalbos telefonu 112 arba anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu (8 800)  20112.

Nebūkime abejingi, kartu ugdykime visuomenės nepakantumą neteisėtam narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimui bei vartojimui.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje