Skip to content

Adresų keitimas – papildomi rūpesčiai ir neplanuotos išlaidos

Į redakciją daugiabučio namo bendrijos vardu kreipėsi Vilma ir Kęstutis Žemaičiai iš Vidiškių. Ši šeima sunerimusi dėl juos bei dar keliolika šeimų laukiančių permainų, kurios sudarys ir nepatogumų, ir papildomų rūpesčių, ir, savaime suprantama, pareikalaus papildomų investicijų. Pasirodo, ir vėl rengiamasi gatvių bei namų numeracijos pakeitimams.

„Pirmiausia, esame dėkingi seniūnei Vigalijai Matkėnienei, kuri sukvietė namo gyventojus į susirinkimą ir informavo apie laukiančius pasikeitimus, nes priešingu atveju, viskas būtų nuplaukę pasroviui ir tiek žinių. Esmė ta, kad rajono savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus specialistė Vaida Artemjeva parengė naują projektą „Dėl Vidiškių kaimo gatvių“ ir įsakymą „Dėl adresų Vidiškių k., Vidiškių sen., pakeitimo“ ir nežinia dėl kokių priežasčių, savivaldybės svetainėje pateikė informaciją, kontaktus, iki kurios dienos kreiptis dėl pasiūlymų ir pan., o pati išėjo atostogų. Ar tai profesionalu? Kai nebeliko į ką kreiptis, kreipiamės į žiniasklaidą. Nekalbame apie visą projektą. Kalbame tik apie Sodų ir Melioratorių gatvių pakeitimus. Gyventojus neramina tai, kad visa tai mums sukelia aibę įvairių rūpesčių ir visai nepageidaujame to keitimo. Taip, galbūt popieriaus lape ir nedailiai atrodo lyg ir einanti viena gatvė, o pusė joje esančių namų priklauso Sodų gatvei, o kita pusė – Melioratorių. Sodų gatvėje statyti namai kažkada priklausė buvusiam paukštynui, o štai kitus namus statė jau melioracija, todėl ir pasivadino Melioratoriais. Tada visiems buvo tinkama, aiški, ir logiška tokia sistema, o štai dabar kažkam būtinai norisi viską padaryti savaip gyventojų ir valstybės (mokesčių mokėtojų) sąskaita – juk visa tai kainuoja pinigų. Tarkim, mūsų šeimos verslas registruotas taip pat čia, Vidiškėse. Jūs bent įsivaizduojate, kokius kryžiaus kelius vėl teks praeiti, kol viską sutvarkysim“, –  sunerimę Žemaičiai, parduotuvės „Mūsų krautuvėlė“ savininkai.

Kadangi Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus specialistė V. Artemjeva iš tikrųjų atostogauja, mes kreipėmės į ką tik po atostogų grįžusį Savivaldybės administracijos direktorių Vidą Kreivėną. Paaiškėjo, kad ir jis pirmą kartą pamatė šį projektą, tad nespėjo įsigilinti į esmę ir išsiaiškinti visos situacijos. „Pirmiausia, noriu jus ir jūsų skaitytojus nuraminti, kad aš tikrai nepasiryšiu šito projekto, kol nebus viskas išsiaiškinta. Nors aš, žinoma, esu įsitikinęs, kad toks pakeitimas daromas dėl kokių nors esminių priežasčių – tarkim, dėl planuojamos gatvės rekonstrukcijos, asfaltavimo ar pan. Pagal galiojančius įstatymus, viena gatvė eina nuo sankryžos iki sankryžos, nuo vidurio ji negali būti daloma. Žinoma, tai tik prielaidos. Bet, kaip ir žadėjau, bus išsiaiškintos tikrosios šių pakeitimų priežastys. O kad būtų viskas teisingiau, siūlau gyventojams drauge apsitarti ir kuo skubiau man raštu išdėstyti savo atsiliepimus, pasiūlymus ir prieštaravimo pateiktam projektui motyvus. Tikrai rasime kompromisą“, – sakė V. Kreivėnas.

V. Martinkaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje