Skip to content

Vagis: žmonės prašosi būti apvogti

Praeina kiek laiko ir Ignaliną supurto nauja vagysčių banga (paskutinė užklojo Smėlio g.). Dėl šių ir ankstesnių vagysčių policija kol kas niekuo nudžiuginti negali, nes šie nusikaltimai – „kurtiniai“. Jei jau susirūpinote savo namų saugumu, tikriausiai kartais pasvarstote, kaip mąsto ar galėtų mąstyti vagys. Štai čia – sąrašas dalykų, kurių namų vagis niekada nepasakys jums tiesiai į akis.

1. Aišku, kad atrodau pažįstamas. Čia lankiausi prieš savaitę ir valiau kilimus, taisiau spyną ar pristačiau naują šaldytuvą.

2. Ačiū, kad leidai pasinaudoti vonia, kai dirbau tavo kieme praėjusią savaitę. Kol buvau ten, pravėriau langelį – mano grįžimas taps lengvesnis.

3. Man patinka tavo gėlynas, kuris liudija apie tai, kad turi skonį. Kadangi turi skonį, tai reiškia, kad namuose taip pat turėtų būti gražių daiktų. Beje, tie vaikų žaislai, išmėtyti kieme, nejučia priverčia mane galvoti apie tai, kokią kompiuterinių žaidimų sistemą jiems esi nupirkęs.

4. Taip, aš galiu gauti visą reikalingą informaciją, stebėdamas pašto dėžutes. Jei nesu tikras, tai galiu palikti picos skrajutę prieš pat įėjimą į namus. Tada jau žiūrėsiu, per kiek laiko ją pasiimsi. O gal nepasiimsi?

5. Jei esi išvykęs ir sninga, tai paprašyk kaimyno, kad paliktų savo ir savo automobilio pėdsakus kieme, antraip sulauksi neprašytų svečių.

6. Jei įėjimas į namus papuoštas dekoratyviu stiklu, tai neleisk apsaugos kompanijai įrengti signalizacijos valdymo pultelio matomoje vietoje. Tai tikrai palengvins mano darbą.

7. Gera apsaugos kompanija būtinai apsaugos stiklus virtuvėje, tačiau siūlau tą patį padaryti ir su miegamojo langais antrame aukšte. Signalizacija ten gali apsaugoti brangias smulkmenas, laikomas miegamajame.

8. Jei lyjant lietui tu kovoji su lietsargiu ir pamiršti užrakinti galines namų duris, neteisiu tavęs, suprantu. Tačiau žinok, kad blogas oras tikrai nereiškia, jog turėsiu laisvadienį.

9. Visų pirma, aš pasibelsiu. Jei atsakysi, tikriausiai paprašysiu parodyti man kelią ar pasisiūlysiu nuvalyti namo nutekamuosius latakus.

10. Ar tikrai galvoji, kad aš neapžiūrėsiu kojinių stalčiaus? Ieškodamas pinigų ir brangenybių, aš visada patikrinsiu spintos stalčius, spintelę prie lovos ir medicinos dėžutę.

11. Aš niekada neinu į vaikų kambarį.

12. Tu teisus: aš neturėsiu laiko įsilaužti į seifą, kuriame laikomos įvairios brangenybės. Jei seifas nepritvirtintas, tai aš pasiimsiu jį su savimi.

13. Garsi televizija ar radijas gali atbaidyti geriau nei geriausia signalizacija.

14. Kartais aš nešuosi užrašų knygą ar segtuvą, kartais rengiuosi kaip vejos pjovėjas ir turiu grėblį. Darau viską, kad neatrodyčiau kaip potencialus vagis, slankiojantis be tikslo.

15. Labiausiai nemėgstu dviejų dalykų: garsiai lojančių šunų ir smalsių kaimynų.

16. Norėdamas patekti į namą, aš galiu išdaužti langą, net jei tai sukels šiek tiek triukšmo. Tikrai nesijaudinsiu, jei kaimynas tai išgirs: vienas garsas jį privers sustoti, suklusti, bet neišgirdęs pakartotinio triukšmo, jis grįš prie savo darbų. Tokie yra žmonės.

17. Kodėl tu suplojai tiek daug pinigų už tą saugumo sistemą, jei išeidamas iš namų jos neįjungi?

18. Mėgstu žiūrėti į tavo langus. Juose ieškau ženklų, ar tu namuose, ar juose yra daug daiktų, kurie man patinka, yra brangūs. Būna, kad vakare išeinu pasivaikščioti ir ramiai praeinu tavo gatve, apžvelgdamas kiekvieną neužtamsintą langą ir rinkdamasis taikinį.

19. Patarčiau neskelbti socialiniuose tinkluose apie atostogas, nes susirasti tavo adresą yra daug paprasčiau nei įsivaizduoji.

20. Galbūt tau dienos metu atidarytas langas reiškia gaivų orą. Aš tai laikau kvietimu.

21. Jei neatsakysi man beldžiantis į duris, aš pabandysiu jas atverti. Gali būti, kad aš buvau teisus – įėjau.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje