Skip to content

Ežeruose vyksta specializuota seliavų žvejyba

MI informacija

Pastaruoju metu Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai gauna daug pranešimų, kad viename ar kitame regiono teritorijoje esančiame ežere mato tinklais žvejojančius asmenis. Pirmiausia norime padėkoti piliečiams, kurie nėra abejingi, pastebėję tokią veiką, bet tuo pačiu ir norime paaiškinti.

Aplinkos apsaugos agentūra yra išdavusi 26 leidimus specializuotai seliavų žvejybai Utenos regione esančiuose vandens telkiniuose: Ignalinos rajone – Ūkojo, Parsvėto, Lūšių, Sągardo, Ūsių, Dringio ir Prūto ežeruose. Molėtų rajone -Siesarties, Virintų, Stirnių, Baltųjų Lakajų, Luokesų, Bebrusų, Arino ir Juodųjų Lakajų ežeruose. Utenos rajone – Alaušo, Tauragno ir Indrajų ežeruose. Zarasų rajone – Švento, Čičirio, Vencavo, Zaraso ir Drūkšių ežeruose. Specializuotos seliavų žvejybos metu statomais tinklais gaudomos tik vienos rūšies žuvys – seliavos. Išskirtinis šių tinklų požymis – mažas akytumas (18–32 mm) ir didelis aukštis (gali viršyti 20 m). Taip pat tinklai turi būti paženklinti nustatyto pavyzdžio plombomis, kurios dedamos viename ar kitame tinklo gale tarp pirmos ir antros plūdės. Taisyklės nereikalauja žymėti tokių tinklų pastatymo vietas, taip pat nenustatytas ir jų pastatymo bei ištraukimo laikas.

Žvejams mėgėjams primename Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 10.3 punkto reikalavimus – draudžiama išimti iš vandens telkinių ūdas, tinklinius nemėgėjų žvejybos įrankius ir žuvis iš jų. Asmenys, pastebėję vandens telkinyje nepažymėtus, kaip nustatyta Žvejybos įrankių ženklinimo tvarkoje, patvirtintoje aplinkos ministro 2005 m. liepos 29 d. įsakymu Nr. D1-383, apie draudžiamus žvejybos įrankius, neišimdami jų iš vandens, privalo pranešti apie tai aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Informacijos priėmimo ir valdymo centrui telefonu (8 5) 2732995 arba bendruoju pagalbos centro numeriu 112.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje