Skip to content

Situacija nėra gera, tačiau – kontroliuojama

Daugiabučių renovacija – džiugus dalykas, tačiau kartais pridarantis ir nemalonumų. Viso šio džiaugsmo esmė – sėkmės reikalas. Pasiseks ar nepasiseks objektui išrūpinti profesionalius ir atsakingus rangovus. Jei pasiseka – niekas neturi pretenzijų, o jei ne, tada ir renovacijos sumanytojai, ir valdžia, ir statybininkai, ir net kaimynų akvariume gyvenančios žuvys kaltos.

Nors pradžių pradžia yra Vilniuje esanti CPVA (Centrinė projektų valdymo agentūra), kurioje dirba apie 280 specialistų, kontroliuojančių ES finansavimo programas, vykdančių viešuosius pirkimus, užsiimančių projektų valdymu, nacionaliniais ir tarptautiniais mokymais, konsultacijomis ir kt. Tačiau Ignalinos Ateities g. 24-ojo namo (beje, ne pirmas ir ne vienintelis objektas Ignalinoje) renovacija pakibusi tirštame painiavų ir nesisupratimų rūke. Minėto daugiabučio namo gyventojai kreipėsi į redakciją dėl siaubingo (jų manymu) dalyko. Šiltinimo medžiagomis jau kone iki viršaus užklijuotos daugiabučio sienos pradėtos lupti, plėšyti ir mėtyti. Žmonės jaudinasi ir dėl to – kas apmokės už visą šitą cirką? Negi gyventojai?

Prie namo dirbantys keli tamsaus gymio,  jokia mums suprantama kalba nekalbantys vyrai, su vietos gyventojais nesusikalba. Pasirodo, ten dirba rumunai ir graikai, o jiems vadovauja moldavas. Ir jie yra mokiniai, atliekantys pirmąjį savo darbą. Štai tokius statybininkus parūpino UAB „Costum“ – įmonė, laimėjusi konkursą namo atnaujinimui ir modernizacijai, kurią testavo, tikrinio ir į viešųjų pirkimų konkursą, kaip tinkamą, praleido ne kas kitas, o ta pati CPVA. Gyventojai Ignalinoje jau juokauja, kad perkant apatinį trikotažą internetu, pardavėjams taikomos kur kas griežtesnės taisyklės, sankcijos ir kontrolė, nei CPVA „praleidžiant“ statybines organizacijas į konkursus.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas į situaciją žiūri griežtai ir rūsčiai, bet ramiai. „Situacija mums žinoma ir tikrai nesėdime sudėję rankų. Padėtis nėra gera, tačiau ji kontroliuojama. Gyventojai gali būti ramūs. Kokybė bus išreikalauta. Tuo tikslu savivaldybė samdo techninę priežiūrą ir dar patys į sudėtingesnius objektus važiuoja kontroliuoti. O dėl jau sugadintų šiltinimo medžiagų taip pat nėra reikalo gyventojams būgštauti – už jas papildomai niekas nemokės. Kaina jau seniai suderinta, sutartys pasirašytos ir tai jau UAB „Costum“ rūpestis“. Iki projekto pabaigos kiekvienas UAB „Costum“ žingsnis bus itin griežtai kontroliuojamas“, – patikino V. Kreivėnas.

Išsamiau apie renovacijos vargus dėl UAB „Costum“ atliekamų „darbų“ – kitame MI numeryje.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje