Skip to content

Pinigus moka gyventojai, o „muziką“ užsako UAB „Costum“

MI informacija

Išspausdinus keletą rašinių apie Kauno UAB „Costum“ renovuojamus namus, plaukia atsiliepimai ir nuomonės, išsakomos žurnalistams. Šiandien be komentarų spausdiname keletą jų.

Atginimo g. 34-ojo namo gyventoja

„Mūsų namas, esantis Atgimimo g. 34, taip pat renovuojamas. Tiesa, jis turėjo būti baigtas renovuoti dar rugpjūčio 8 d., tačiau atlikti keli ardymo darbai. Namą renovuoja ta pati UAB „Costum“. Atvažiuoja, pasiima medžiagų, kažko paprašo, kažką pažada ir vėl dingsta kokioms 2 savaitėms. Nuardė stogą, ventiliacijos angą užkišo statybinėmis atliekomis. Gerai, kad sausa vasara, tačiau tik palijus pirmiems lašams, pro tą angą pradėjo sunktis vanduo į vidų. Nežinia kas bus, parsidėjus lietingam laikotarpiui. Statybininkai atvažiuoja, liepia būti namuose ir dingsta. O mes čia su baldais važinėjam pirmyn atgal, kad žmonės langus keisti galėtų, kiti vis iš darbo atsiprašo laukdami, o jų kaip nėra, taip nėra. Pasiėmė rūsio raktus, paskui pametė. Tada išėmė paskutinę rūsio laiptų pakopą ir paliko skylę. Du gyventojai jau susižalojo eidami į rūsį. Atvežtos statybinės medžiagos sandėliuoti visiškai nesaugomos. Nesuprasi, kas atvažiuoja, kas pasiima. Kai kurie užsisakėme langus su orlaidėmis, tačiau ten, kur sudėti atvežti ir paruošti dėti langai, tokių nesimato. Tai, matyt, bus taip, kaip jiems reikia, o ne taip, kaip mes užsisakėme. Pinigus mokame mes, o „muziką“, deja, užsako UAB „Costum“.

Audronė, Ateities g. 24-ojo namo gyventoja

„Mūsų namą plėšė du kartus, nes viską atliko technologiškai neteisingai. Čia dirbo graikai. Kai jie atvažiavo, sakiau, kad graikas statybininkas – kaip čigonas sargas. Taip ir atsitiko. Jie pradėjo ir paskui viską nuplėšė, o dabar juos išvarė. Rugpjūtį namas turėjo būti baigtas, bet kol kas renovuota tik viena jo siena, be langų. Stogas neaišku kokios būklės. Visuose namuose renovaciją pradeda nuo šiluminio mazgo, o pas mus šie darbai nė nepradėti. Mano supratimu, pirmiau reikia langus pakeisti, o tik po to sienas šiltinti, pas mus viskas atvirkščiai. Sienos nuplėštos, medžiagų krūvos. Ir kas už tai mokės? Ne renovacija, o košmaras… Ir iš kur tą „Costum“ ištraukė, ir kaip tokios firmos konkursus laimi“.

Reda, Vasario 16-osios g. 38-ojo namo gyventoja

„Mūsų tik 12 butų namas, bet nuo pavasario apšiltinta tik pusė namo. Fasadas nejudintas, tik pastolius pastatė prieš savaitę. Kai prasidėjo renovacija, pakeitė laiptinėje langus ir pradėjo statyti balkonuose. Langus statė tiesiai ant seno turėklo. Kažkas sukėlė skandalą, tai langus išėmė. Mano balkono kampas apgriuvęs, tai tik su skandalais sutvarkė. Kas dirba – nesuprasi: vieni padaro, kiti ateina ardyti. Iš Butų ūkio sakė, kad ne kartą tą firmą auklėjo, bet nieko padaryti negali. Jeigu jos atsisakys, reikės naujo konkurso, o tam laiko“.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje