Skip to content

Rugsėjį visi mokiniai bus apdrausti

MI informacija

AB „Lietuvos draudimas“ iniciatyva „Apsaugok mane“ vėl kviečia vairuotojus atidžiau vairuoti prasidėjus naujiems mokslo metams. Su Lietuvos savivaldybėmis akciją „Apsaugok mane“ rengianti draudimo bendrovė rugsėjį visus moksleivius apdraus nuo nelaimingų atsitikimų gatvėse ir keliuose. Rajono savivaldybės administracija sutartį dėl rajono bendrojo ugdymo mokyklų moksleivių draudimo su AB „Lietuvos draudimas“ pasirašė š. m. rugpjūčio 12 d. Savivaldybės administracija įsipareigojo savo lėšomis atlikti gatvių perėjų žymėjimą specialiais akcijos ženklais ir pasirūpinti akcijos viešinimu žiniasklaidoje.

Draudimo apsauga galios visiems moksleiviams visą rugsėjo mėnesį, jei jie nukentėtų eismo įvykyje kertant gatvę, kelią, keliaujant į mokyklą ar grįžtant iš jos namo. Net ir mažiausia trauma, kurią patiria vaikas, visada labai skausminga. Akcija „Apsaugok mane“ skirta ne tik apdrausti vaikus, bet ir paraginti suaugusiuosius pasirūpinti vaikų saugia kelione į mokyklą, paskatinti vairuotojus būti apdairiais ir dėmesingais. Specialūs akcijos ženklai, kurie kiekviename mieste prie perėjų atnaujinami kasmet, padeda atkreipti dėmesį į gatvę kertančius vaikus bei išvengti nelaimingų atsitikimų.

Lietuvos kelių policijos duomenimis, eismo įvykių rugsėjį, kuomet nukenčia pėstieji vaikai, šiuo metu yra maždaug per pusę mažiau nei prieš dešimt metų. Iniciatyva „Apsaugok mane“ prisidėjo prie tokių rezultatų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje