Skip to content

Ir ignaliniečiai tapo tautą vienijančia grandimi

Penktadienio vakarą ignaliniečiai pakviesti į miesto estradą palydėti išeinančios vasaros. Palydėti smagiai, su šokiais ir muzika. Programą pradėjo Sadūnų kapela. Po kelių jų dainų visi buvo paraginti ateiti arčiau scenos dalyvauti akcijoje „Kamuolio skrydis, suvienijęs Lietuvą“, skirtoje rugsėjo 5 d. prasidedančiam Europos vyrų krepšinio čempionatui. Šį projektą sugalvojo ir vykdė Plungės jaunimas. Siekdami morališkai paremti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, jis ėmėsi iniciatyvos iš rankų į rankas perduoti krepšinio kamuolį su rinktinės krepšininkų parašais. Antrąja religija Lietuvoje laikoma sporto šaka kasmet sukelia didžiulį gyventojų susidomėjimą, tad trokšdami dar labiau suvienyti tautą, plungiškiai ryžosi kilniai palaikymo akcijai. Akcija vyko rugpjūčio 24–31 d.

Projekto vadovas Modestas Šaltupis MI sakė: „Projekto tikslas – paremti šalies krepšinio rinktinę ir įtikinti žmones, kad tai gali suvienyti tautą. Akcija vyksta 53 Lietuvos savivaldybėse, kur mūsų laukia įžymūs tų miestų sportininkai ar kitaip žinomi žmonės, koncertinės grupės. Akcijoje be žinomų sportininkų dalyvauja Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Premjeras Algirdas Butkevičius, apie 30 rajonų merų. Ignalina – jau 45-oji mūsų lankoma savivaldybė. Akcija trunka kelias akimirkas, ji filmuojama, filmas bus įdėtas į interneto portalą 15min.lt, socialiniuose tinkluose, televizijose“.

Ignalinoje akcija vyko taip. Susirinkusių žmonių fone stovintis rajono meras Henrikas Šiaudinis sugavo iš dešinės pusės mestą kamuolį, pasisuko ir, džiaugsmingai džiūgaujant miniai, metė jį į kairę pusę. Kai bus sumontuota visose savivaldybėse nufilmuota medžiaga, išeis nepertraukiama kamuolio kelionė per visas savivaldybes. Iš Visagino irkluotojo Jevgenijus Šuklino mestą kamuolį sugavo mūsų meras ir pasisukęs jį metė Švenčionių merui. Ir taip toliau…

Po akcijos meras pasirašė ant krepšinio kamuolio, ant kurio yra autografai visų akcijoje dalyvaujančių savivaldybių atstovų, taip pat D. Grybauskaitės ir A. Butkevičiaus. Metamas buvo kitas kamuolys su visų šalies krepšinio rinktinės narių, Prezidentės ir Premjero parašais. O žiūrovai, padėję merui gaudyti kamuolį, atminimui apie dalyvavimą akcijoje gavo specialius ženklelius ar juosteles ant rankos riešo.

Projekto iniciatoriams išvykus, vasaros palydų šventė bangavo iki vidurnakčio. Melomanams ir šlagerių mėgėjams gausiai jų pažėrė Gintautas Juodagalvis, jaunimą šokių ritmu suko grupė „Bitlan“, kuri atvyko vietoje susirgusių „Lemon Joy“.

Šįkart žiūrovų anšlago kažkodėl nebuvo, veikė prekyba, tad kam šokiai nerūpėjo, klausydami muzikos, ūsą merkė alaus ar giros bokaluose. Taip vasara nepastebimai ir išėjo…

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje