Skip to content

Rojuje vasarą palydėjo A. Hrebnickio proanūkis

MI informacija

Nors ir apniukusią, bet  vasariškai šiltą penktadienio popietę, visus kvietė muziejus Rojuje į muzikinį renginį „Rojaus spalvos“. Proga neeilinė – prof. Adomo Hrebnickio memorialinį muziejų aplankė jo proanūkis Andrzejus Rejmanas su savo dukra Ana. Į susitikimą susirinko būrys svečių – rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Rimanta Vilčinskienė bei pavaduotoja Gražina Mackonienė, Ignalinos krašto muziejaus direktorė Vida Beržinienė, Dūkšto seniūnas Vytautas Kazėnas, Dūkšto ir Kaniūkų bendruomenių atstovai, dar visai neseniai Dūkšto bažnyčioje pradėjęs kunigauti kun. Sigitas Grigas, leidyklos „Versmė“ atstovės Živilė Gurauskienė ir Aira Gurauskaitė ir kiti Rojaus gerbėjai, draugai bei tyro oro, švarios gamtos ir jos jaukumo ištroškę lankytojai.

Nė vienas susiėjimas neapsieina be muzikos. Šįkart savo dainas dovanojo Lietuvos bardas, dainų autorius ir atlikėjas Kazimieras Jakutis.

Sunkiai telpantys, bet pakilios nuotaikos visi rinkosi į pernai restauruotą pirmąjį prof. A. Hrebnickio namelį klėtelę. Neapsakomas jaukumas, kai kurių akyse matomas susijaudinimas, tuo metu viską pasakė už save – ten tokia gera aura. Daugelis susirinkusiųjų prof. A. Hrebnickio proanūkį matė pirmą kartą, todėl buvo be galo smalsu  sužinoti daugiau apie jį. Įžymus lenkų kompozitorius A. Rejmanas  pasakojo apie save, šeimą, pomėgius, darbą. Proanūkiui kiekvienas atvykimas į Lietuvą yra labai svarbus ir jaudinantis. O kad šiais metais tas susitikimas būtų nepamirštamas, jam buvo padovanotas jaunos dailininkės paveikslas, kuriame nupieštas prof. A. Hrebnickio muziejus. Atminimo dovanėlę įteikė ir rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja.

Po nuoširdžių pasikalbėjimų renginį tęsė ir savo dainomis ne vieno sielą virpino K. Jakutis, dar žinomas slapyvardžiu Pagulbis. Skambėjo dainos apie jaunystę, mamą, meilę, keliones ir kitus  jausmus, paliečiančius giliausias širdies kerteles. Kadangi renginyje svečiavosi ir Kazimiero sesuo Valerija, keletą dainų jie atliko kartu. Nebuvo pamirštas ir neseniai praėjęs atlikėjo jubiliejus.  Dūkšto seniūnas V. Kazėnas kartu su Dūkšto kultūros namų darbuotojomis, Agne Umbrasiene ir Dangute Urboniene, skyrė jautrią dainą apie prabėgusią vaikystę, jaunystę ir jau suaugusius vaikus, įteikta gėlių ir atminimo dovanėlių. K. Jakutis ir A. Rejmanas apsikeitė kompaktiniais diskais.

Vėliau, pasibaigus oficialiajai renginio daliai, niekas nesiskirstė, nes Rojus pakvipo ne tik arbata, bet ir itin kvapniais obuolių pyragais, sūriais ir kitais gardėsiais. Dar ilgai tęsėsi pokalbiai, klegėjo juokas, naujomis pažintimis džiaugėsi ne vienas. Tikimės, kad tokių jaukių susitikimų bus dar ne vienas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje