Skip to content

Šalies geležinkelininkai ir sau, ir ignaliniečiams dovanojo įspūdingą šventę

Paskutinįjį vasaros savaitgalį AB „Lietuvos geležinkeliai“, viena svarbiausių šalies transporto sistemų, tradiciškai minėjo savo profesinę šventę ir 156-erių metų Geležinkelių Lietuvoje sukaktį. Rugpjūčio 29 dieną AB „Lietuvos geležinkeliai“ darbuotojai ir jų šeimų nariai atvyko į Ignalinoje esančią bazę – Vasaros poilsio stovyklą švęsti ilgametes tradicijas turinčią profesinę Geležinkelininkų dieną.

Šeštadienio rytą 1 200 keleivių atvežęs specialus traukinys sustojo Ignalinos geležinkelio stotyje. Dešimtys autobusų ir lengvųjų automobilių atgabeno dar maždaug 1 500 geležinkelininkų. Išsirikiavę, pasipuošę ryškiomis skarelėmis ir mojuodami balionais, skambant pučiamųjų orkestrui, visi draugiška ir darnia kolona nuo stoties Laisvės gatve patraukė link šventės vietos, Gavio pakrantėje įsikūrusioje stovykloje. 

Lietuvos geležinkelininkus jų profesinės šventės proga sveikino  Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, AB „Lietuvos geležinkeliai“ vadovybė ir Ignalinos vadovas – meras Henrikas Šiaudinis. Buvo apdovanoti geriausi šalies geležinkelininkai, išdalintos atminimo dovanos, kurias įteikė AB „Lietuvos geležinkeliai“ generalinis direktorius Stasys Dailydka.

Šventės metu visi Lietuvos geležinkelių padaliniai ir rinktinės buvo įkūrę savo parodomąsias  palapines, prisistatydami juos lankiusiai ekspertų  komandai. Pagirtina, kad AB LG išsaugojo poilsiavietę, ją puoselėja, todėl ir turi kur susirinkti, pailsėti, pabendrauti, pagaliau, ir  artimiau susipažinti vieni su kitais. Vasaros metu vyksta LG darbuotojų vaikų stovykla. Žiemą čia taip pat nestinga veiksmo – ypatingai populiari poledinė žūklė.

Visos šventės metu veikė vaikų darželis „Svajonių šalis“, kuriai vadovavo profesionalūs pedagogai. Tai buvo išties smagi vieta įvairaus amžiaus vaikams praleisti laiką. Vaikai dažė veidus natūraliais dažais, pūtė muilo burbulus, žaidė įvairius stalo ir judriuosius žaidimus, kūrė kūrybinėje dirbtuvėlėje ir žvejojo stiklainyje.

Judriausi geležinkelininkai žaidė Bumboll futbolą – beveik tikrą futbolą, kuriame žaidėjai apsivilkę didelius pripučiamus burbulus, iš kurių kyšojo tik kojos. Neįtikėtinai smagi ir juokinga atrakcija.

Na, o geležinkelio estafetėje dalyvavo jau suaugusieji. Tai buvo savotiškas profesinių įgūdžių tikrinimas netradiciniu būdu. Tvirčiausi vyrai galinėjosi ir ginčijosi prie suktųjų karstyklių – maksimalaus jėgų išbandymo. Daug buvo norinčiųjų rungtis besisukančio meistrų įrenginio pagalba, tačiau tik pabandę, greit patirdavo „suktumo“ paslaptį.

Bene įsimintiniausios akimirkos – Vytui Gaidamavičiui dovanojant švenčiantiems sveikinimo skrydį, padaryta Lietuvos geležinkelių gyvo logotipo nuotrauka iš paukščio skrydžio bei UAB „Geslauga“ profesinio parengimo ir mokymo skyriaus pasirodymai su tarnybiniais šunimis, kuriems vadovavo Asta Mostvilaitė, talkino Gintautas Gailieša.

Švenčiančiuosius linksmino Augustė Vedrickaitė, Asta Pilypaitė, Eglė Jakšytė ir Justas Lapatinskas, vakarėjant vyko diskoteka su grupe „Čilinami“. Viso renginio metu veikė gausybė atrakcionų, užeigėlių: kam cukraus vatos, kam giros, kam šiupinio, kam saldumynų, kam šašlykų ir kitų gardumynų. Neišdildomas prisiminimas – kelionė siauruku aplink visą stovyklą. Šis mažas garvežiukas su keliais pilnutėliais vagonais iki sutemų puškavo nepailsdamas vingiuotais bėgiais, vedančiais per pušyną.

Gerų emocijų, puikios nuotaikos, bičiuliškų pokalbių ir draugiškų šokių fontanai tryško nestabdomai. Džiugu, kad  tuo gėriu geležinkelininkai  dalinosi su visais ignaliniečiais – pramogos ir atrakcijos nemokamos, įėjimas į šventę – laisvas.

Tiesa, nors  iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad  visi visur tik linksminasi, akyliau pasižvalgęs negalėjai nepastebėt viską stebinčių ir kontroliuojančių apsaugos darbuotojų. Pasirodo, AB „Lietuvos geležinkeliai“ valdo 8 bendroves, kurių viena – UAB „Gelsauga“, vadovaujama Algimanto Songailos. Vaidotų rinktinė, kuri aptarnauja, prižiūri ir Ignalinoje esančią vaikų vasaros stovyklą, nemažas būrys pačių ignaliniečių. Besišypsančios, nuolat stovykloje dirbančios moterys Ona Raginienė ir Danutė Paukštienė džiaugėsi ne tik tuo, kad turi darbą, bet  ir puikiais vadovais. Pasak šventėje dalyvavusio UAB „Geslauga“ Vaidotų rinktinės vado Regimanto Paulionio, į Ignaliną švęsti profesinės šventės suvažiuoja šimtai geležinkelininkų su šeimomis, tačiau visur yra ir kita medalio pusė. „Šventė švente, bet jai reikia pasiruošti, sutvarkyti teritoriją prieš šventę ir po jos. Numatyti automobilių stovėjimą, sureguliuoti jų srautus ir pasirūpinti dalyvių saugumu tiesiog privalu. Klausiate, ar daug ignaliniečių dirba mūsų įmonėje. Pačioje UAB „Gelsauga“ tikrai yra ir ignaliniečių ir jų vaikų bei vaikaičių. Ir mano paties šaknys siekia Ignalinos kraštus, čia dirba  ir Donatas Raginis, Kazimieras Luneckas, Gintautas Gailieša bei jau minėtos mūsų stovyklos darbuotojos. Visus mus sieja Ignalina.

Štai ir šiandien jūs visur matote mus  saugančius UAB „Gelsauga“ darbuotojus. Tėvams nereikia nerimauti, kad jų vaikas kažkur pasimes  ar per toli nuplauks. Mūsų darbuotojai budi net ir vandenyje, valtyse. Šiuo metu čia budi 25 darbuotojai. Įspūdinga šventė. 2019 m. bus minima Nepriklausomų Lietuvos geležinkelių 100 metų sukaktis. Manau, susitiksime ne tik kasmetinėse geležinkelininkų šventėse, bet ir po 4 metų minėdami gražią sukaktį“, – kalbėjo dukterinės AB „Lietuvos geležinkeliai“ UAB „Gelsauga“ Vaidotų rinktinės vadas Regimantas Paulionis.

Dėkojame geležinkelininkams už gražų bendradarbiavimą ir linkime sėkmės kasdienėje veikloje.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje