Skip to content

Ignaliniečiai laukia valdžios veiksmų

Nesmagu, tačiau būtent tik nutikus nelaimei (kraupus eismo įvykis Ateities ir Atgimimo gatvių sankryžoje rugsėjo 18 d.), imame ieškoti kaltųjų ir priežasčių. O kas būtų, jei būtų??? Dar prieš gerą pusmetį MI „kaimynas“ Vladimiras paragino „judintis“ žurnalistus ir „judinti“ Saugaus eismo komisiją dėl sudėtingo saugaus vairavimo miesto centre, Laisvės ir Vasario 16-osios gatvių sankryžoje. Vis laukėme patogaus momento… Šįkart kolega Vidas pažėrė minčių ta pačia – (ne)saugaus eismo tema ir paragino pasidomėti, ką gi apie tai mano miestelėnai. Išskubėjome į Ignalinos gatves.

Vladimiras, vairuoja 40 m.:

Aš jau seniai sakiau, kad sankryža prie Sodros, važiuojant nuo policijos, yra viena pavojingiausių – visiškai nieko nesimato. Gali ir iš mašinos išlipti, vis tiek nieko nematysi. Dar yra tokia pati sankryža ir prie parduotuvės „Klevas“, prie turgaus. Aš manau, kad pats laikas atėjo Ignalinai pasipuošti bent pora šviesoforų. Netikiu, kad biudžetas dėl to labai jau nukentėtų, o štai saugumui tai – labai svarbu.

Dar norėčiau pasakyti savo pastebėjimą dėl paskutiniojo eismo įvykio. Kodėl Greitosios pagalbos vairuotojai, važiuodami link pervažos, visada važiuoja Vasario 16-sios gatve? Nuo jų garažų iki tiesiosios (Turistų g.), jiems reikia įveikti 6 sankryžas (prie šilumos tinklų, Čepulėno g. Cvirkos g. Atgimimo g. Laisvės g. ir Turistų g.). Kodėl reikia taip kaskart rizikuoti, juolab, kad jie važiuoja skubėdami gelbėti žmonių, vietoj to, kad pravažiuotų dvi sankryžas Ligoninės g. ir atsidurtų Turistų g, tiesiojoje. Manau, jiems derėtų apgalvoti geriau savo maršrutus. 

Povilas, vairuoja 25 m.:

„Rudenį savaitgaliais prekiauju miesto turgavietėje grūdais (prie Autobusų stoties). Mane kaip vairuotojui tiesiog ima pyktis, stebint veiksmą tarp parduotuvės KŪB „Danalta“, „Statybų tako“ ir turgelio. Ten yra dvi pėsčiųjų perėjos ir viena sankryža, šimtai žmonių ir begalė automobilių. Pėstieji, ypač vyresnio amžiaus moterys, marširuoja skersai ir išilgai – kaip papuolė. Visas pakraštys palei turgų užstatytas automobiliais ir išvažiuojant nuo Aukštaičių g. į Turistų g. – nieko nesimato. O dar per kapotus lipantys nepatenkinti pėstieji. Ten tikra mėsmalė. Ir didesnių eismo įvykių išvengiame tik laimingo atsitiktinumo dėka.

Violeta, vairuoja 20 m.:

Vairuoti Ignalinoje tikrai pasidarė labai nesaugu. Automobilių visur daugybė, visos gatvės užstatytos, praktiškai nebelikę sankryžų, kurias gali ramiai ir saugiai pravažiuoti. Dažniausia judi vėžlio žingsniu įsitempęs, nes išvažiuodamas į sankryžą dėl gatvėse stovinčių automobilių nieko nematydamas. Daug tokių vietų yra: Laisvės ir Turistų gatvių sankryža, Ateities g. išvažiuojant iš kiemų taip pat nieko nesimato, šalia „Sodros“, prie Turgaus ir „Statybų tako“… Visų taip staigiai ir negaliu prisiminti. Ką pasiūlyti net nežinau. Namų pastatyti ne vietoje nenugriausi, tačiau gal galima kai kuriose gatvėse padaryti vienpusį eismą.

Romas, vairuoja 17 m.:

Mane šiaip labiausia erzina pėstieji, ypač vyresnio amžiaus. Pamato pėsčiųjų perėją ir iškart lekia, net nežvilgterėję. Yra ir tokių, kurie per gatvę eina kur ir kaip papuola. O dar tamsiu paros metu. Būtų pats laikas policijai užsiimti ir pėsčiųjų, ne tik vairuotojų, tramdimu. Dar galiu pasakyti, kad ir pėsčiųjų perėjų yra per daug. Ir stovinčių automobilių gatvėse – nerealiai daug. Vien dėl jų tas eismas yra nesaugus. Kad ir maža ta Ignalina, tačiau automobilių turi visi ir net ne po vieną. Gal pats laikas pamąstyti apie garažus? Žinau, kad tai nepatogu būtų daug kam, nes visi įprato iš laiptinės šokt į auto, kad tik nereikėtų pajudėti. Jei miesto valdžia priimtų vieningą sprendimą, palaipsniui visi priprastų ir būtų gerai. Juk jei esam kurortinė vietovė, tai gal ir sprendimus atitinkamus priimkim. Kartais kažko turime atisakyti, kad gautume kai ką kitą.

Nuo redakcijos.

Akivaizdu, kad problemų yra. Ir nemažai. Neskubiname labai, bet vis tik laukiame viešos Saugaus eismo komisijos nuomonės apie (ne)saugų eismą Ignalinos mieste. Kokie būtų Komisijos pasiūlymai?

 

Ignalinos rajono Saugaus eismo komisija:

Komisijos pirmininkas – Ignalinos rajono savivaldybės administracijos Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vedėjas  Mykolas Viškelis.

Komisijos sekretorius – Ignalinos rajono savivaldybės administracijos Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vyresnysis specialistas (ekologas) Vytautas Zaleckas.

Komisijos nariai:

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas;

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos Ignalinos miesto seniūnas Valentinas Rumbutis;

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ignalinos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Donatas Šemeklis;

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ignalinos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Kelių policijos poskyrio viršininkas Nerijus Paukštė;

VĮ „Utenos regiono keliai“ Ignalinos kelių tarnybos viršininkas Vaiduolis Taraškevičius.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje