Skip to content

Baudžiami net ir kyšius siūlantys dviratininkai

2015 m. rugpjūčio mėn. Kupiškio rajono apylinkės teisme rašytinio proceso tvarka išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje Kupiškio miesto gyventojui R. V. pareikštas kaltinimas dėl policijos pareigūnų papirkimo.

Teismas nustatė, jog R. V. (duomenys neskelbtini) 2015 m. liepos 29 d. popietę Kupiškio mieste, Panevėžio apskrities VPK Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnų tarnybiniame automobilyje, siekdamas administracinio teisės pažeidimo protokolo nesurašymo už tai, jog vairavo dviratį būdamas neblaivus (esant 2,75 promilės girtumui), davė 50 eurų kyšį patruliavusiems pareigūnams. Kaltinamasis dėl šio nusikaltimo padarymo kaltu prisipažino visiškai, nurodė, jog labai gailisi.

Teismas, atsižvelgęs į padarytos nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį ir pobūdį, kaltinamojo asmenybę, jo atsakomybę lengvinančią ir sunkinančią aplinkybes, R. V. pripažino kaltu dėl papirkimo bei paskyrė galutinę bausmę – 152 eurų baudą.

Dalies administracinės atsakomybės išvengti bandančių pažeidėjų neatbaido rizika, jog, pasiūlę kyšį, ne tik neišvengs administracinės nuobaudos, bet ir bus nuteisti bei sulauks teismo paskirtos bausmės už papirkimą.

Informacijos šaltinis: www.pat.lt

Savo klausimus, pasiūlymus ar pastabas galite tiesiogiai siųsti JURISTAI24.LT elektroniniu paštu info@juristai24.lt arba palikti klausimą paskambinę MI redakcijos telefonais (8~386) 52234, 53702 (po 18 val.).

Dėl privačios konsultacijos, dokumentų parengimo ar kitų teisinių paslaugų galite tiesiogiai kreiptis telefonu 8~624 83 459. Anonimiškumas garantuojamas.

Pastaba. JURISTAI24.LT teisės naujienų skyrelyje talpinamos informacijos atžvilgiu yra informacijos perdavėjas, bet ne jos autorius.

Daugiau informacijos interneto tinklalapyje www.juristai24.lt ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje www.facebook.com/juristai24.lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje