Skip to content

Nuo koralų vėrinio ir mielų dovanėlių iki kompiuterio detalių

Pamažu išsivaduodama iš „prekybos monstrų“ gniaužtų, Ignalina keičia savo įvaizdį. Ir nors daug kas netikėjo ryžtingų ir drąsių vietos verslininkų sėkme – pastarieji įrodė buvę teisūs. Įsitvirtino tokios įmonės, kaip Artūro Dervinio „Infodeka“, J. Roko firma „Liepa“, viską nuo žemės paviršiaus šluojantiems verslo rykliams pasipriešino Kęstučio ir Vilmos Žemaičių „Mūsų Krautuvėlė“, įsitvirtino drabužių parduotuvė „Rasa“, o štai dabar duris atvėrė Rasos ir Domo Šteimantų rankdarbių krautuvėlė SAROMANI bei Domanto IT servisas.

SAROMANIA

Kiekvienas žmogus, planuodamas gyvenimą, žiūri kaip ir kur jis gali save realizuoti. Vieni puikiai įsitvirtina valstybinėse įmonėse, kur už juos viskas apgalvota – tereikia sugebėti tai vykdyti. Kiti visai nieko nenori – tik pašalpų, o treti – ieško galimybių. Kas ieško, kaip žinia, tas ir atranda. Rasa, radusi mėgstamą veiklą, pavertė ją šeimos verslu. Prieš trejus metus drauge su vyru Domantu jiedu įkūrė internetinę parduotuvę. O štai dabar, turėdami tam visas galimybes, jie vizualizavo savo internetinį verslą. Rasos rankdarbių krautuvėlėje yra įvairiausių rankdarbiams (vėrimui, mezgimui, nėrimui ir siuvinėjimui) skirtų dalykėlių. Čia gali rasti ir perliukų, koralų, įvairių natūralių ir dirbtinių akmenų, pakabukų, kepurėlių, įvairiausių kokybiškų biserių, siūlų ir įrankių šiems darbams atlikti. Galima pirkti medžiagas, o galima ir užsisakyti kokį nori vėrinį ar apyrankę. Dar čia pat rasite ir dovanų ar papuošalų laikymo dėžučių, juostelių dekoravimui bei balionų įvairioms progoms, kurie, klientų prašymu, gali būti rišami įvairiomis formomis. Visos prekės laivais gabenamos iš Indijos arba Kinijos, todėl ir kainos šioje parduotuvėje tikrai nesikandžioja. Tai pastebėjo ir klientai.

Rasa ir Domas įsigiję ir lazerinį spausdintuvą, valdomą kompiuteriu. Būtent šio galingo prietaiso pagalba kiekvieno mūsų namus gali papuošti išties gražios ir – svarbiausia – natūralios medžiagos dekoracijos. Jums tereikia apsispręsti, ko konkrečiai norite ir jūsų noras bus įgyvendintas. Savo, ar jums svarbių, mylimų žmonių namus galite papuošti lazeriu pjaustytomis ir graviruotomis dekoracijomis iš itin kokybiškos faneros. Tai gali būti žaisliukas ant eglutės, vizitinių kortelių stovelis, žvakidės, eglutės, gėlės, daiktadėžės smulkiems daikčiukams, fotografijos ir kt. 

Domanto IT Servisas

Kitoje krautuvėlės erdvėje įsikūręs Domanto IT servisas. Vyrukas remontuoja kompiuterinę techniką: nuo – iki. Dirba ir su programine įranga, ir šalina pačius įvairiausius stacionarių, nešiojamų kompiuterių, planšečių gedimus. Domantas kompiuterius tvarko pats. Jis neveža jų niekur. Čia pat turi litavimo stakles. Bent kol kas pagrindinės ignaliniečių kompiuterių gedimo priežastys – užpylimas įvairiais gėrimais arba kompiuterio perkaitimas. Kompiuteris kaista nuo viduje prisikaupusių dulkių ir nešvarumų. Periodiškai kasmet reikia jį valyti ir sutepti specialia pasta. Pajutus, kad kompiuteris, kaista (nešiojamiems uždėjus ranka virš klaviatūros, o stacionarių itin dažnai įsijungia ventiliatorius) skubėkite pas meistrą, kad išvengtumėte sudėtingų gedimų,. Kompiuteris, kaip ir automobilis, turi būti nuolat prižiūrimas, jie norite, kad jis tarnautų. Taigi, daugiau patarimų gausite užsukę pas patį Domantą.

Džiugu, kad jauni žmonės gan tvirtai ir ryžtingai eina pasirinktu keliu, turi jau nemažą būrį savo klientų ir svarbiausia – rimtai ir atsakingai žiūri į savo darbą bei klientų pageidavimus.

Rankdarbių krautuvėlė SAROMANIA ir Domanto IT servisas įsikūrę adresu: Laisvės g. 72, Ignalina (už rajono savivaldybės administracinio pastato).

Autorės nuotr.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje