Skip to content

Rimšėje statomas vaikų dienos centras

MI informacija

Tie, kurie nėra susipažinę su Ilgių bendruomenės vykdomo projekto „Rimšės krašto vaikų dienos centro kartu su atvira jaunimo erdve įkūrimas“ įgyvendinimo eiga, didžiai nustebs lapkričio pabaigoje Rimšės miestelio centre pamatę modernų ryškiaspalvį pastatą bei gerokai pakitusią aplinką. Jau rugsėjo pradžioje šalia Daugiafunkcinio bendruomenės namų pastato buvo likę tik menki seno pastato likučiai. Šie ženklūs erdvės pokyčiai – tai ne siužetas iš pasakos „Lydekai paliepus“, tai besimaterializuojantys projekto vykdytojų užmanymai bei atliktų svarbių parengiamųjų darbų rezultatai.

O darbų atlikta iš ties nemažai. Apie projektą bei atliktus darbus informacija pasidalino bendruomenės pirmininkas Artūras Abaravičius. Smalsuolius, kurie pamatę statybvietę Rimšės centre, susidomėjo tuo, kas vyksta, norime informuoti, kad tai Ilgių bendruomenės vykdomo projekto „Rimšės krašto vaikų dienos centro kartu su atvira jaunimo erdve įkūrimas“, finansuojamo  iš  2009–2014 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos LT 05 „Rizikos grupės vaikai ir jaunimas“ įgyvendinimo lėšų, vykdomos veiklos. Rekonstravus seniai neeksploatuojamą pastatą, iki šių metų pabaigos bus įkurtas Vaikų dienos centras su atvira jaunimo erdve, kuriame Rimšės bei aplinkinių kaimų gyventojai, ypatingai vaikai ir jaunimas, turės galimybę prasmingai leisti laisvalaikį: sportuoti, mokytis, bendrauti bei vykdyti kitas įvairiausias veiklas.

Planuojame, kad šiame centre ir projektui pasibaigus nuolat darbuosis socialiniai darbuotojai ir savanoriai, kurie inicijuos bei organizuos įvairiausius užsiėmimus bei palaikys tvarką. Pastate bus įrengta daug įvairių funkcionalių erdvių, aprūpintų modernia įranga: patalpos sporto, laisvalaikio, socialinių įgūdžių lavinimo užsiėmimams, virtuvė, administracinės patalpos socialiniams darbuotojams bei savanoriams.  Projekto metu taip pat bus sutvarkyta aplink pastatą esanti teritorija – įrengta pėsčiųjų infrastruktūra, koncertinė terasa, papildyta jau esanti sportinė lauko įranga.

Šiandien jau yra atlikti visi rekonstrukcijai pradėti reikalingi parengiamieji darbai bei pradėti pastato statybos darbai. Ilgiausiai truko viešųjų pirkimų konkurso Vaikų dienos centro su atvira jaunimo erdve projektavimo ir rangos darbams atlikti dokumentų parengimo bei paties konkurso vykdymo etapas. Sėkmingai įvykdžius pirkimus, rangos sutartis su konkurso laimėtoju – R. Maženio įmone „Tik Tas“ – pasirašyta šių metų balandžio 1 d. Tai įmonė, kuri turi didelę patirtį atliekant energetiškai efektyvių karkasinių gyvenamųjų namų projektavimo bei statybos darbus. Didžioji dalis darbų, t.y. projektavimas bei pastato konstrukcijų gamyba, buvo vykdoma pačioje įmonėje, o statybos aikštelėje darbai atliekami labai greitai. Rugsėjo mėnesį buvo rekonstruoti pastato pamatai, sumontuotas pastatas, uždengtas stogas. Spalio-lapkričio mėnesiais bus atlikta pastato išorės ir vidaus apdaila, įrengtos patalpos bei atlikti aplinkos tvarkymo darbai. Rekonstruojamas pastatas bus ne žemesnės nei A energinio efektyvumo klasės.

Pagrindinis mūsų tikslas – sukurti modernią erdvę vaikams ir jaunimui, taupyti energiją ir skatinti žaliosios energetikos plėtrą mūsų regione. Įgyvendinant projektą, jau galutinai formuojasi mūsų kuriamo Vaikų dienos centro su atvira jaunimo erdve veiklos koncepcija ir strategija: be tiesioginės savo paskirties siekiame, kad kuriamas centras taptų energijos taupymo ir žaliosios energetikos pilotine investicija regione. Lygiagrečiai šiam projektui, kuriame inovatyvią edukacinę programą besidomintiems energetikos ir energijos taupymo tema, į programos maršrutą įtrauksime įdomius regiono objektus. Tikimės, kad edukacinės programos gidais taps jaunimo atstovai savanoriai.

Bendruomenės tikslas – socialinių inovacijų diegimu naujai kuriamame centre sudominti regiono vaikus ir jaunimą, perduoti jiems įvairią patirtį. Vietos vaikai ir jaunimas bus kviečiami įsitraukti į įvairiapusiškas veiklas, dalyvauti ir patiems rengti naujus inovatyvius projektus, keičiantis patirtimi su užsienio jaunimu, mokytis savarankiškumo ir verslumo, išnaudojant asmeninį ir regiono potencialą. Mes siekiame stiprinti mūsų jaunimo žinias praktinėmis veiklomis ir skatinti juos savo regione dirbti ir  kurti darbo vietas ateityje. Norėdami ugdyti vietos jaunimą per inovacijas, be standartinio socialinio paslaugų paketo, siekiame, kad centras taptų traukos ir įdomaus užimtumo vieta.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje