Skip to content

Būkite atsargūs – eismo sąlygos sudėtingos

MI informacija

Kelių policijos pareigūnai, siekdami atkreipti eismo dalyvių dėmesį į automobilio vairavimo ypatumus rudenį, įspėja, kad lengva rudeninė šalna ant kelio dangos vairuotojams gali sukelti daugiau rūpesčių, nei gilus žiemos šaltis.

Pastebima, kad vėlyvą rudenį vyrauja permainingas oras, kai kelio danga pasidengia slidžiu sluoksniu ir padidina kelių eismo įvykių tikimybę.Pasikeitus oro sąlygoms ne visi vairuotojai sugeba iš karto persiorientuoti ir vairuoja nepakankamai atidžiai. Tik vėliau, žiemą, atsargesnis vairavimo stilius tampa įprastu. Visgi, labai svarbu nepamiršti, kad pirmieji šalčiai ir plonas ledukas ant kelio yra patys pavojingiausi.

Esant šalnai, ypatingai nakties metu, slidžiausias kelio dangos paviršius susidaro ant tiltų. Ant žemės nutiesti keliai ilgiau išsaugo šilumą, o ant tiltų esanti kelio danga atšąla ir pasidengia leduku greičiau.

Policijos pareigūnai primena, kad  prieš pradėdamas važiuoti vairuotojas privalo tinkamai ir iš anksto pasirūpinti transporto priemonės technine būkle (svarbu – padangos, šviesos prietaisai, stiklo valytuvai, plovikliai, sniego valymo šepečiai, ledo gramdikliai). Pajudėti iš vietos galima tik tada, kai sniegas ir ledas yra visiškai nuvalytas nuo automobilio stiklų, šviesos prietaisų, automobilio stogo.

Nors gyvenvietėse transporto priemonės privalo važiuoti ne didesniu nei 50 km/val. greičiu, tačiau esant skirtingoms važiavimo sąlygoms, nurodytas greitis ne visada būna saugus. Jei kelio danga šlapia, tamsu, lyja lietus, tai leistiną 50 km/val. važiavimo greitį reikėtų sumažinti, kad, iškilus kliūčiai, vairuotojas spėtų sustabdyti automobilį ir išvengtų susidūrimo su kitu automobiliu, dviračiu ar neužvažiuotų ant pėsčiųjų.

Vairuokime tvarkingas transporto priemones ir būkime kelyje matomi dėl mūsų pačių saugumo.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje