Skip to content

Didžiasaliečiai aktyviai dalyvavo Solidarumo bėgime

MI informacija

Didžiasalio „Ryto“ gimnazija, kaip ir daugelis kitų Lietuvos mokyklų, gavo kvietimą registruotis į Solidarumo bėgimą. Gimnazijos Mokinių taryba nutarė užsiregistruoti į šią akciją ir joje dalyvauti. Solidarumo kilometrai mūsų gimnazijoje buvo bėgami spalio 9 d.

Solidarumo bėgimas – tai unikalus projektas, kurio metu visi moksleiviai skatinami bėgti solidarumo kilometrus ir paremti vargstančius Lietuvos bei Zambijos vaikus. Šio bėgimo metu moksleiviai ne tik suburiami bendrai sportinei veiklai, bet ir skatinami ugdyti solidarumo vertybes bei socialinę atsakomybę. Todėl Mokinių taryba prieš bėgimą surengė valandėles kiekvienoje klasėje. Mokiniai buvo supažindinami su vaikų problemomis Zambijoje. Pradinukai piešė atvirukus ir kūrė palinkėjimus vargstantiems vaikams, žiūrėjo filmukus apie vaikus, kuriems reikia pagalbos. Vyresni žaidė solidarumo žaidimus, sėmėsi žinių apie Zambiją, sprendė kryžiažodžius. Kiekviena klasė turėjo atskirą užduotį, septintokai piešė Solidarumo bėgimo startinį plakatą „Junkis – Bėk – Padėk!“

Prieš bėgimą kiekvienas dalyvis tarp savo artimųjų ieškojo „rėmėjų“ – žmonių, kurie sutiktų skirti jiems priimtiną sumą už kiekvieną moksleivio nubėgtą simbolinį kilometrą. Mokinių tarybos nariai taip pat tuo labai rūpinosi. Labai džiaugiamės ir dėkojame mūsų rėmėjams: ūkininkui Juozui Mikštui ir UAB „Birvėtos tvenkiniai“. Jų dėka mūsų rengiamas projektas įgavo didesnę prasmę.

Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad Solidarumo bėgimas gimnazijos bendruomenėje susilaukė didžiulio dėmesio – bėgime dalyvavo net 75 žmonės. Tarp projekto dalyvių buvo ir mokytojų, ir tėvų. Tą dieną jautėmės pakylėti, nes buvome vieningi. Surinkome 380 eurų ir 53 centus, kurie pervesti į organizacijos „Gelbėkit vaikus“ sąskaitą. Mūsų gimnazijos stadione nubėgome net 656 ratus. Tai nepamirštama diena mums, nes mes esame laimingi, galėdami padėti vargstantiems vaikams. Nuoširdžiai ačiū visiems dalyviams, organizatoriams ir rėmėjams.

Po Solidarumo bėgimo vyko Sveikatingumo dienos „Sportuok ir stiprink sveikatą“ renginiai. Iš pradžių gimnazijos stadione klasės mankštinosi. Parodomąją programą ant skersinio parodė gimnazijos atletų grupė: N. Papšys, E. Umbražiūnas ir E. Kibickis. Daug azarto sukėlė virvės traukimo varžybos, kuriose rungėsi mokinių, tėvų ir mokytojų komandos. Paskui vyko komandinės šaškių, kvadrato, krepšinio varžybos, šuoliukai su šokdyne, bėgimas su svarsčiais, smiginio rungtis. Visos klasės aktyviai dalyvavo ir gavo diplomus.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje