Skip to content

Karas – ne romantika

MI informacija

Ignalinos jaunimo draugija „Sniego gniūžtė“ iš dalies įgyvendino Krašto apsaugos ministerijos remiamą programą „Karas – ne romantika“. Programos pagrindinė idėja – supažindinti su Lietuvos kariuomenės istorija, pademonstruoti, kad karas nėra romantiškas veiksmas, kad jis paliečia visus – jo negali tiesiog stebėti pro langą, nes mūšis – tai egzaminas ir jis trunka neilgai, visą kitą laiką reikia jam ruoštis.

Didžiausias projekto  renginys – tai balandžio pabaigoje rajone, netoli Senojo Daugėliškio, kelias dienas vykusi unikali simuliacinė stovykla-šratasvydžio žaidimas „Partizanai 5“, kurio metu dalyviai iš visos Lietuvos patys patyrė civilių, partizanų ir karių sunkumus karo metu.

Programos įgyvendinimo metu taip pat organizavome įvairius teminius susitikimus su ignaliniečiais, kurių metų dalyviai sužinojo apie Ignalinos krašto partizanų kovą ir likimus, kas yra informacinis karas ir kaip jis buvo taikomas nuo viduramžių iki šių dienų, kaimyninių šalių agresyvios politikos apraiškas per kelis amžius ir ambicijas šiuo metu, apie šių dienų karo Ukrainoje civilių ir karių kasdienybę, kokių veiksmų imtis ir kur vykti ekstremalių situacijų ar karo atvejų Ignalinoje. Aktyviausius renginių dalyvius spalį pakvietėme į ekskursiją po Genocido aukų muziejų ir Vytauto Didžiojo karo technikos muziejų.

Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad tiek metų kviesdami žaisti įvairius stalo žaidimus, sukūrėme ir pagaminome savo, karinės strategijos stalo žaidimą „Taktika LK“, skirtą supažindinti su Lietuvos kariuomene bei lavinti strateginį mąstymą.

Detalesnis programos įgyvendinimo bei stalo žaidimo pristatymas vyks 2015-10-30 d., 16 val., Ignalinos AE regiono viešųjų paslaugų verslui centro salėje (Ateities 23).

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje