Skip to content

Operatyviai išaiškinti du plėšimai ir vagystė

MI informacija

Rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, gavę pranešimus apie plėšimus Ignalinoje, įvykdytus Geležinkelio g. ir Ceikinių sen., bei atvirąją vagystę Ignalinos autobusų stotyje, itin operatyviai juos išaiškino ir nustatė įtariamuosius.

Spalio 21 d. Ignalinoje, Geležinkelio g., šalia parduotuvės buvo sumuštas 36-erių vyriškis. Iš jo kelnių kišenės pagrobta piniginė su pinigais ir asmens tapatybės kortele, taip pat pagrobta kuprinė, kurioje buvo nešiojamasis kompiuteris, šeši DVD kompaktiniai diskai. Nuostolis – 2016 eurų.

Spalio 23 d. 62-ejų vyras pareiškė, kad spalio 21 d. Ignalinoje, Geležinkelio g. esančioje autobusų stotyje jam sėdint ant suoliuko, priėję du neblaivūs jaunuoliai paėmė kuprinę, kurioje buvo fotoaparatas ir įvairūs daiktai. Žala – 600 eurų.

Spalio 25 d. 73-ejų vyras, gyv. N. Daugėliškio sen., pranešė, kad spalio 21 d. Ceikinių sen., pažįstamos moters namo kieme jam sėdint ant traktoriuko priekabos, priėjęs vaikinas, gim. 1998 m., be jokios priežasties jį aptalžė kumščiais ir pagrobė jam priklausantį 1600 eurų vertės traktoriuką. Šis tą pačią dieną buvo surastas. Visais atvejais buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Pareigūnai, operatyviai atlikę paieškos veiksmus nustatė, kad plėšimą Ignalinoje įvykdė Tverečiaus sen. gyvenantis 18-metis ir 27-erių metų jaunuolis, o rajone įvykdyto plėšimo Ceikiniuose 16-metis kaltininkas po nusikaltimo buvo ieškomas, tačiau neužilgo rastas. Visiems įtariamiesiems įteikti pranešimai apie įtarimą, įvykdžius plėšimus. Tiriant plėšimą Ignalinoje, Geležinkelio g., paaiškėjo ir atviros vagystės autobusų stotyje įtariamieji, tai tas pats Tverečiaus sen. 18-metis gyventojas ir 37-erių metų vyras be pastovios gyvenamosios vietos.

Baudžiamojo kodekso 180 str. („Plėšimas“) 1 dalyje nurodyta, kad tas, kas panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, arba kitaip atimdamas galimybę nukentėjusiam asmeniui priešintis, pagrobė svetimą turtą, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki 6 metų.

BK 178 str. („Vagystė“) 2 dalyje nurodyta, kad tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, ryšių kabelių kanalų sistemą, saugyklą ar saugomą teritoriją, arba viešoje vietoje pagrobė svetimą turtą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) arba automobilį, arba pagrobė strateginę ar svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki 6 metų.

Ikiteisminiai tyrimai tęsiami.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje