Skip to content

Žydelių avarija: kaip viskas buvo

MI informacija

Penktadienį, apie 13.55 val., Ignalinos–Švenčionių kelyje ties Žydeliais įvyko avarija, į kurią pateko rąstais krautas miškavežis „Scania“ ir lengvasis automobilis „Ford Galaxy“. Sužaloti du žmonės: vairuotoja, 38-erių ignalinietė, atsidūrė reanimacijoje, ligoninėje gydomas ir jos 7-metis vaikas. Automobilyje buvo dar du keleiviai: 15-metis kitas vairuotojos vaikas ir jo močiutė, tačiau jie rimtesnių sužalojimų nepatyrė. 

Kas įvyko lygiame kelyje? Pasak policijos, „Ford Galaxy“ pradžioje parodė dešinį posūkį ir pasivijęs miškavežis jį pradėjo lenkti. Tačiau vairuotoja kažkodėl persigalvojo, įjungė kairį posūkį ir, nepastebėjusi, kad ji yra jau lenkiama, staigiai pasuko į kairę ir  pateko tiesiai po lenkusiu miškavežiu. Iš jo priekabos išbyrėjo rąstai, jis prispaudė ir „fordą“. Iš karto buvo pranešta (rašė 15min.lt), esą miškavežis susidūrė su dviem lengvaisiais automobiliais, o antrasis atsidūrė po išbyrėjusiais rąstais, tačiau antros mašinos nebuvo, tai tik kažkieno fantazijos. Vakar ryto žiniomis, sužeistieji sveiksta, pavojaus jų gyvybei nėra. Paimta abiejų vairuotojų kraujo jų blaivumui nustatyti, tačiau pirminiais duomenimis, vairuotojai buvo blaivūs. Miškavežis priklauso Vilniaus įmonei, tačiau vairuotojas – 48-erių ignalinietis.

Vagystė

Spalio 25 d., ardant ūkinį pastatą Ignalinos sen., pastebėta, kad pavogtos plytos. Nuostolis – 350 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apgadinti du automobiliai

Lapkričio 1 d., apie 11.20 val., Ignalinoje, Atgimimo g. pastebėta, kad apgadintas automobilis „Opel Astra“: nulaužti abiejų pusių šoniniai veidrodėliai. Nuostolis – 300 eurų.

Tą pačią dieną, apie 14 val., Ignalinoje, Atgimimo g., šalia garažo aptvertoje teritorijoje apgadintas dar vienas automobilis – „VW Golf“: sulankstytas stogas, nulaužti šoniniai veidrodėliai, nulaužtas galinio lango valytuvas. Nuostolis – 400 eurų. Gal čia tų pačių rankų darbas?..

Degė, bet niekas nematė?

Spalio 24 d., apie 12 val., pastebėta, kad sodyboje, esančioje Dūkšto sen., visiškai sudegęs medinis namas. Įtariamas padegimas. Nuostolis – 13 000 eurų.

Smurtas

Rugsėjo 29 d., apie 21 val., gyvenamojo namo laiptinėje Ignalinoje, Ligoninės g., 48-erių vyrą sumušė pažįstamas asmuo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Brakonieriai

Spalio 23 d., apie 11 val., Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Asalnykščio ežere sulaikė šalia esančio Salų kaimo gyventojus M. A. ir V. G., kurie neteisėtai žvejojo 2 statomais tinklais ir buvo sugavę 2 kg kuojų, 0,5 kg ešerių ir 0,5 kg plakių. Pažeidėjams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, paimta medinė irklinė valtis ir neteisėtoje žvejyboje naudoti tinklai. Jiems bus skirtos administracinės baudos nuo 115 iki 289 eurų,  konfiskuota valtis ir tinklai bei teks atlyginti padarytą žalą žuvų ištekliams.

Kontrolė keliuose

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kelių policijos pareigūnai, siekdami mažinti eismo įvykių, įvykstančių dėl leistino važiavimo greičio viršijimo bei juose nukentėjusių žmonių skaičių, lapkričio 2–8 d. stiprina greičio kontrolę Utenos ir Ignalinos r. keliuose. Esant būtinybei, „VW Caddy“ bus pasitelktas vykdyti prevencines priemones ir kituose apskrities keliuose.

Policija ragina visus eismo dalyvius atsakingai elgtis kelyje, kad visų mūsų bendromis pastangomis būtų išvengiama skaudžių nelaimių.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje