Skip to content

Ignalinos „Ringė“ pavergė Kuktiškių žiūrovų širdis

Šeštadienį Utenos r. Kuktiškių kultūros namuose jau 13-ąjį kartą skambėjo „Grok, armonika“ šventė, sukvietusi koncertuoti ir dėl geriausios vardo draugiškai pasivaržyti šauniausias kapelas iš Rytų ir Šiaurės Aukštaitijos. 

Visus pasveikinusi kultūrinių renginių organizatorė Laimutė Kleinienė, džiaugėsi matydama pilnutėlę salę žiūrovų ir svečių. Scenoje savo atvežtą kraitį – penkių kūrinių programas – pristatė Biržų r. liaudiškos muzikos kapela „Širvėna“ (vad. Vaidota Malinauskienė), Rokiškio r. Juodupės kultūros centro kaimo kapela (vad. Asta Jakuntavičienė), Molėtų kultūros centro kapela „Luokesa“ (vad. Valė Umbrasienė), Kupiškio r. Salamiesčio laisvalaikio centro kapela „Dvaras“ (vad. Almantas Totoris) ir Ignalinos kultūros centro kapela „Ringė“ (vad. Frančeska Skačkauskienė). Kiekviena kapela buvo šiltai sutikta. Grojant polkutę ar valsą, vis atsirasdavo šokančių, į taktą linguojančių.

Varžytuvėse nedalyvavo šventės programą paįvairinę svečiai: liaudies muzikantė, tautodailininkė Anelė Araminienė iš Kuktiškių, liaudies muzikantas Vytautas Zazirskas iš Juodupės, Molėtų krašto armonikieriai Algimantas Mieliauskas ir Kęstutis Kuzmickas, „muzikontai iš pa Utenas“ Rima ir Raimondas Garsonai bei Utenos muzikos mokyklos kapela „Sietinėlis“. Programą gražiai užbaigė renginio šeimininkės – Kuktiškių moterų liaudiškos muzikos ansamblis. Po koncerto vyko geriausios kapelos rinkimai. Kiekvienas į salę įeinantis žiūrovas gavo po kaštoną, vėliau tą kaštoną galėjo atiduoti, kaip savo balsą už labiausiai patikusio kolektyvo pasirodymą. Smagu, kad dauguma žiūrovų pasirinko Ignalinos „Ringę“. Dar nespėjus paskelbti rezultatų, salė jau šaukė: „Ignalina…“. Ignalinos muzikantai sulaukė daugybės pagyrų ne tik iš žiūrovų, bet ir iš kitų kapelų. Simpatijų prizas buvo didelis šakotis.

Šventės dalyvius sveikino ir padėkas bei atminimo dovanėles jiems įteikė Utenos kultūros centro metodininkė Giedrė Katinienė, renginio organizatorė Laimutė Kleinienė, Kuktiškių seniūnė Gražina Bivainienė. Daug šiltų padėkos žodžių išsakyta, daug šypsenų ir gerumo dovanota. Tamsų rudens vakarą žmonių širdis sušildžiusi šventė užbaigta bendra kolektyvų daina „Ten, kur Venta, skrisk ir mano daina…“ ir varžytuvių nugalėtojų pradėta ir visus sujungusia „Žemėj Lietuvos“. Vėliau šventės dalyviai pakviesti pabendrauti šventinėje vakaronėje. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje