Skip to content

Bus naujas tiltas Krikonyse

Pradėtas statyti naujas tiltas per Kančioginos upę Krikonių kaime (Mielagėnų sen.). Kaip sakė seniūnė Milda Bielinienė, gyventojams tai labai džiugi žinia. Pagaliau bus išspręstas bene pora metų ramybės nedavęs klausimas – senasis medinis tiltas, statytas 1993 m.,  jau tapo netinkamas važinėti. Lengvieji automobiliai dar pravažiuodavo, bet sunkiasvorė technika jau ne. Aplūžo, pasviro  ir tilto turėklai, sutrūkinėjo medinės atramos.

Upės vaga po tiltu užaugusi žole ir krūmais, čia kaupiasi sąnašos. Specialistų išvadoje teigiama, kad tilto būklė nepatenkinama, racionaliausias sprendimas – jį rekonstruoti įrengiant užpilamo skliauto tiltą.

Tinkami keliai automobilių transporto apylankai  yra už 5 km per Mielagėnų miestelį. Ties esamu tiltu  įrengta laikina apylanka pėstiesiems ir Rangovo transportui. Įrengus apylanką, visos senojo tilto konstrukcijos išardytos. Upės vagoje sumontuoti vamzdžiai, kuriais pratekės upės vanduo pamatų ir tilto įrengimo laiku. Skliautiniam tiltui įrengti bus naudojama iš lakštų surenkama plieninė arka, tilto užpylimui – sutankintas gruntas.

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos užsakomų statybos ir montavimo darbų kaina – 94 770 Eur. Tiltą stato UAB „Švykai“ iš Kauno. Šiais metais planuojama atlikti didžiąją dalį numatytų darbų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje