Skip to content

Savivaldybėje apsilankė karinių pratybų dalyviai

Lapkričio 11 d. savivaldybėje lankėsi Pabradėje, gen. Silvestro Žukausko poligone, vykusių tarptautinių pratybų „Geležinis kardas 2015“ dalyviai: trys Lietuvos kariuomenės atstovai ir du kariai amerikiečiai. Susitikimas su vietos ir aplinkinių rajonų vadovais – viena iš šių pratybų viešinimo užduočių.  Su kariais savivaldybėje susitiko savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis, mero pavaduotojas Gintautas Kindurys, savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas, civilinės saugos specialistas Artūras Česliokas.

Kariai aptarė savanoriškų pajėgų galimą dalyvavimą, iškilus ekstremalioms situacijoms. Minėjo savo pagalbos galimybes, domėjosi savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos darbu, vykdomomis pratybomis, ekstremalių situacijų likvidavimu, taip pat gyventojų informavimu. Savivaldybės vadovai išsakė savo pastebėjimus, aptarė rajone buvusią ekstremalią situaciją dėl kiaulių maro, kuomet į pagalbą atėjusiems kariškiams reikėjo patiems daug kuo pagelbėti, pasirūpinti jų maitinimu, higiena. Mero H. Šiaudinio teigimu, kariuomenė turėtų daugiau dėmesio skirti gyventojų informavimui apie planuojamas pratybas, būsimus manevrus. Susitikimo pabaigoje apsikeista suvenyrais.

Kaip pasakojo svečiai, lapkričio 9-ąją prasidėjusios Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų organizuojamos tarptautinės pratybos „Geležinis kardas 2015“  yra NATO karinio rengimo ir pratybų organizavimo programos dalis. Pratybose dalyvauja daugiau nei 2 tūkst. karių iš dešimties šalių  sąjungininkių: Čekijos, Gruzijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Kanados, Vengrijos, Lenkijos, Latvijos, Vokietijos ir Lietuvos. Pagrindinis šių pratybų tikslas – treniruoti ir įvertinti šalių-sąjungininkių jungtinių karinių vienetų sąveiką, veiksmų suderinamumą bei pasirengimą vykdyti gynybines ir puolamąsias operacijas.

Nuo redakcijos

Tądien kita Lietuvos kariuomenės kariškių grupė (du vaikinai ir mergina) apsilankė ir MI redakcijoje. Domėjosi rajono žiniasklaidos situacija, gyventojų požiūriu į kariuomenę ir pratybas, laikraščio ir kariuomenės bendradarbiavimo galimybės. Svečiai (beje, atvyko su visa ekipuote ir ginklais) buvo patikinti, kad laikraštis atviras bendradarbiavimui, todėl dėl jo be problemų sutarta. Svečiai redakcijoje paliko suvenyrų su vykusių mokymų simbolika.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje