Skip to content

Stripeikiuose jau sklando Kalėdų stebuklų dvasia

Kai Stripeikių bitininkystės muziejuje „apsigyveno“ geroji dvaselė –  muziejaus ekspozicijų specialistė Danutė Indrašienė, nėra dienos, kad mintimis neužlėktum į Stripeikius ir nenusišypsotum širdimi. Niekas nepaprieštaraus kažkada Danutės pasakytiems žodžiams, kad „Žmonės kuria dvasią, daiktus ir statinius apipindami gražiais santykiais“.

Už lango vėlyvas ir šaltas ruduo, dargana, iš turistų klegesio išsivadavę miškai, tik Stripeikiuose – nesibaigiantys suėjimai ir darbai. Apniūkusiame kraštovaizdyje žvilgterėjus į besišypsančią Danutę, stovinčią su garuojančiu kavos puodeliu, nejučia sušyli ir pats. Minutėlė atokvėpio tarp begalės darbų.

„Gera įamžinti tokias akimirkas, kurios kalba apie senosios dvasios atstatymą Bitininkystės muziejuje. Visi dirba savo darbą: gamta atsikovoja dolomitinių takelių dangas ir pamažu jas apklosto žalių samanų patalais, nacionalinio parko darbuotojai pluša atstatydami Teofilio Patiejūno drožtas skulptūras į jų senąsias vietas, o senelis Stanislovas Židonis (kitais metais švęsiantis 90 m. jubiliejų), atvažiuoja įvertinti darbų eigos ir kokybės. Visi vieni kitiems reikalingi ir svarbūs.
Smagu, kad ruduo toks šiltas ir leidžia nudirbti labai seniai suplanuotus darbus.

Labai sėkmingai prasidėjo dar viena savaitė. Sulaukiau neįtikėtinai malonios siuntos – dar penkių hamakų. Kitą sezoną jau tikrai galėsime pasiūlyti bičių kvapų realaksacijos edukacinę programą. Bus galima sūpuotis hamake visai šeimai drauge ir kvėpuoti, kvėpuoti sveikatinančiais bičių produktais. Ir, aišku, jums smalsu, kas gi tie šaunuoliai puikuoliai, kurie sugalvojo atsiliepti į mūsų paramos hamakais prašymą? Ogi Žirmūnų darbo rinkos mokymo centras! Dėkoju centro direktorei Antaninai Vainienei už pozityvų mąstymą ir altruistinį sprendimą. Tai asmenybė, suprantanti dalijimosi džiaugsmą. Esame labai dėkingi.

Dėkingumo jausmą išgyvens visi, kurie sūpuosis Antaninos padovanotuose hamakuose. Pilnam edukacinės programos komplektui trūksta dar (tik) keturių hamakų. Labai prašau pasidalinti Bičių gera žinia. Gal pagausės gretos dovanojančių. Kalėdos jau ne už kalnų. Gal dar kas nors atsilieps?“, – viltingai ir džiaugsmingai šypsosi D. Indrašienė.

Sėkmės Danutei, linkėjimai Bitutėms, o Kalėdų seneliui siunčiame laišką!

D. Indrašienės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje