Skip to content

Ežerai praturtėjo lydekomis, šamais, lynais, karpiais

MI informacija

Šiuo metu Rytų Lietuvos, taip pat ir mūsų rajono ežeruose vykstantys įžuvinimo darbai – pačiame įkarštyje. Darbus vykdo UAB „Vasaknos“, juos prižiūri Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Anykščių, Molėtų, Utenos, Zarasų, Ignalinos rajonų agentūrų ir Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai.

Lapkričio 3 d. buvo įžuvintas Alksno ežeras (Rimšės sen.). Į jį išleista 880 šiųmečių šamų. Tądien taip pat buvo įžuvintas ir Visagino ežeras, išleista 1254  šiųmečių lydekaičių ir 992 įvairaus amžiaus lynai.

Lapkričio 6 d. Luodis praturtėjo 11 100 šamų šiųmetukų.

Lapkričio 9 d. įžuvinti Alksno ir Almajo ežerai (Linkmenų sen.). Į Alksną išleista 3,5 tūkst. vnt. lydekų šiųmetukų ir 1,7 tūkst. vnt. įvairių amžiaus grupių lynų. Almajas pagausėjo lynų, kurių į ežerą išleista 1 tūkst.

Lapkričio 11 d. įžuvintas karpius žvejojantiems žvejams gerai žinomas Joskučio ežeras. Jame vykdoma karpių limituota žvejyba. Į ežerą suleista 2000 vnt. keturių vasarų karpių, kurių vidutinis svoris – 933 g. Vykdomus įžuvinimo darbus prižiūrėjo Ignalinos agentūros pareigūnai.

Visuomenės atstovai, norintys dalyvauti vykdant įžuvinimą, maloniai laukiami, o informacija apie planuojamus įžuvinimo darbus skelbiama Utenos RAAD internetinės svetainės skiltyje „Artimiausi įvykiai“. Daugiau detalių apie paskelbtus planuojamus darbus galima sužinoti susisiekus su pareigūnais tiesiogiai.

Apie pastebėtus pažeidimus gyventojus raginame pareigūnus informuoti tiesiogiai arba pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje