Skip to content

Visi dainorėliai Birštone tapo prizininkais

MI informacija

Mūsų dainininkai, vadovaujami Vidos Ksenzovienės, vėl dalyvavo kasmetiniame konkurse-festivalyje „Rudeninė karuselė“. Į Birštoną vyko mažieji solistai Gabrielė Zabulytė ir Mantas Bendorius (Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos mokiniai) bei ansambliai „Pumpurėliai“ (Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazija) ir „Pumpurai“ (Ignalinos gimnazija).

Šiais metais „Rudeninė karuselė“ sulaukė apie 100 paraiškų. Pirmoje dalyvių atrankoje buvo atrinkti 54 pasirodymai iš Kauno, Utenos, Vilniaus, Kėdainių, Prienų, Alytaus, Palangos, Kaišiadorių, Rokiškio, Birštono ir Ignalinos. Į sceną pasirodyti buvo užlipę daugiau nei 200 dalyvių. Atlikėjus akylai stebėjo ir vertino komisija: dainininkė atlikėja Eva, muzikantas, dainų autorius, dainų dainelės atrankinių turų komisijos narys Robertas Jasinskas, Birštono dainavimo mokytoja, dalyvavusi įvairiuose muzikiniuose džiazo projektuose, TV projektuose, Šampaninio choro dalyvė Natalija Kesminienė, dainų autorius ir atlikėjas Vladas Kovaliovas, dainininkė,  projektų „Chorų karai“ ir „Lietuvos Balsas“ finalininkė Indrė Launikonytė, šokėja ir choreografė Justina Žemaitytė.

Komisija dalyvius vertino pagal kriterijus: vokalinis pasirengimas, intonacijos švarumas, ansambliškumas, balso tembro grožis ir stiprumas, atlikimo meistriškumas, muzikalumas, originalumas, išskirtinumas, sceninis įvaizdis, sceninė išraiška ir kultūra, judesio ir muzikos parinkimas.

Iš konkurso mūsų auklėtiniai grįžo ne tuščiomis. G. Zabulytė laimėjo 1-ąją vietą, o Mantas Bendorius – 5–8 m. solistų kategorijoje 3-ąją vietą. Ansamblis „Pumpurėliai“ – 3-ąją vietą 12–14 amžiaus ansamblių kategorijoje ir „Pumpurai“ – 15–18 amžiaus ansamblių kategorijoje užėmė 2-ąją vietą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje