Skip to content

Dešimt bendruomenės veiklos metų darbų apimtimi prilygsta pusšimčiui

Turbūt nebuvo to mėnesio, kad laikraščio puslapiuose nemirgėtų įvairios naujienos ir žinutės iš Mielagėnų. Aktyvūs, visuomeniški bei bendruomeniški žmonės gyvena tame krašte, todėl ir veiklai,  įvairioms šventėms bei suėjimams – nei galo, nei krašto. Tik spėk sudilusias kurpaites mainyti! Šį rudenį Mielagėnų seniūnijos bendruomenė minėjo gražų ir, kaip bendruomenei, gana solidų 10-ties metų jubiliejų.

Mūsų krašte jau tapo įprasta, kad visos svarbesnės datos, suėjimai bei minėjimai pradedami maldomis. Tradiciškai šv. Mišiomis lietingą lapkričio 14-ąją, minint bendruomenės dešimtmetį, prasidėjo mielagėniškių bei jų draugų suėjimas. Šv. Mišias už Amžinybėn iškeliavusius ir gyvuosius aukojo kun. Marijonas Savickas. Vėliau visi sugužėjo į bendruomenės salę.

Bendruomenės pirmininkė Valė Švarcienė, ant scenos besikeičiant gražiems vaizdams iš bendruomenės gyvenimo, perbėgo per paskutinįjį dešimtmetį, pristatydama nuveiktus darbus. „2005 spalio 26 d. teritoriniu principu buvo įregistruota Mielagėnų seniūnijos bendruomenė. Jos vadovu tada buvo išrinktas Arūnas Domininkas Grabažis. Tuomet aktyvas nusprendė, kad vargu ar dar bendruomenės steigsis ir paliko žodelį „seniūnijos“, jis kai kuriuos žmones šiek tiek gal ir glumina, bet tikrai jokio išskirtinumo nesuteikia. Pačioje pradžioje bendruomenėje buvo 26 nariai, o vėliau, atsiskyrus dar trims bendruomenėms: Bernotų, Gilūtų ir Krikonių – narių gerokai sumažėjo, tačiau nenuleidome rankų, ėjome pirmyn ir šiandien turime 42 narius.

Pagrindinė bendruomenės veikla – bendruomeniškumo ugdymas. Mes rūpinamės bendruomenės narių užimtumu, laisvalaikiu, sportine bei projektine veiklomis. Svarbiausia – visi mūsų projektai turi išliekamąją vertę.

Dar 2008 m., tebevadovaujant Arūnui, pagal projektą buvo sukurta Mielagėnų bendruomenės vėliava ir herbas, kurie tų pačių metų rugpjūtį, minint miestelio 240-ąjį jubiliejų, buvo pašventinti. Per šiuos metus suorganizuota begalė įvairių renginių, minėjimų, susitikimų, vykdyta labai įvairi kultūrinė veikla. 2012 m. prasidėjo dar ir labai aktyvi projektinė veikla. Per šį laiką įgyvendinti 7 projektai ir įsisavinta 179 105 Eur (618 414 Lt). Pradedant visų viešųjų erdvių miestelyje (lauko estrada, paminkliniai akmenys, granito plokštės) ir Milašaičio ežero pakrantės sutvarkymu, sveikatingumo projektu (įsigyta treniruoklių, teniso stalas, bėgimo takeliai) ir baigiant bažnyčios stogo pakeitimu.

Žinoma, be visų bendruomenės narių geranoriškumo mes tiek daug nebūtume padarę, tačiau visur ir visada su mumis koja kojon einančių Švenčionijos klubo, Medžiotojų klubo ir kun. Marijono Savicko didžiulės pagalbos, indėlio, daugelis dalykų būtų nepasiekiami“, – sakė V. Švarcienė, bendruomenės pirmininkė.

Ta gražia proga sveikinti mielagėniškių sugužėjo visas būrys svečių. Rajono vicemeras Gintautas Kindurys taip pat džiaugėsi visus matydamas šia gražia proga. „Jau tapo įprasta lankytis bendruomenių renginiuose, projektų pristatymuose. O prieš 10–12 metų, tik pradėjus steigtis ir kurtis bendruomenėms, dėl galimybės į savo kraštą pritraukti investicijų, kartu buvo ir noras, ir nežinia bei nerimas. Šiandien, praskriejus 10 metų, puikiai matome rezultatus, kurie yra pavyzdys ir kitoms bendruomenėms. Oficialiais duomenimis, mūsų rajone registruota apie 40 bendruomenių, iš jų aktyviai vykdančių veiklą – apie 20. Tačiau viena aktyviausių tiek renginiais, tiek projektine veikla – Mielagėnų seniūnijos bendruomenė. Nuoširdžiai sveikinu visus Jus šia proga ir linkiu tokiu pat užsidegimu eiti toliau“, – linkėjo G. Kindurys.

Mielagėniškių sveikinti atvyko ir Seimo nario, kultūros ministro Šarūno Biručio padėjėja Milda Dikmonienė. Dovanodama tarmišką giesmę bei gražius žodžius ministro vardu, M. Dikmonienė pakvietė visus drauge bendruomenei garbingai skirti „Ilgiausių metų“. Ir maldos, ir palinkėjimai keliaudami iš širdies į širdį vienu metu turi nepaprastai didžiulę galią.

Jubiliejaus proga sveikinimus siuntė ir tarybos narys Vytautas Gimžauskas, ir Švenčionijos klubo nariai, taip pat sveikinimus bei dovanų – seniūnė Milda Bielinienė. Dėkota ir bendruomenės rėmėjams, pagerbti vyriausi ir jauniausi miestelio gyventojai.

Linkėjimų bei sveikinimų atvežė ir MI kolektyvas. O kaip gi kitaip. Juk Mielagėnų dešimtmečio dienoraštis – tai ir MI kolektyvo dienoraštis: visur kartu būta, kartu šokta, giedota, melstasi ir ašarota. Viskas užfiksuota, viskas aprašyta.

Po aibės linkėjimų ir sveikinimų visi sugužėjo prie vaišių stalo. Bendruomenės gaspadinės ir medžiotojai kaskart nesiliauja stebinę ir džiuginę vaišių gausa ir įmantrumu.

Ačiū už gražią šventę, už jūsų mielus žmones, už smagias akimirkas ir iki kitų susitikimų!

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje