Skip to content

Po naujojo 20 eurų banknoto pasirodymo gali suaktyvėti sukčiai

MI informacija

Lapkričio 25-ąją Lietuvoje į apyvartą išleistas naujasis 20 eurų banknotas. Policija ragina gyventojus būti budriems, įsidėmėti naujojo banknoto apsaugos požymius ir nepakliūti į sukčių pinkles.

Naujajame 20 eurų nominalo banknote panaudota banknotų apsaugos naujovė – langelis su portretu hologramoje. Kupiūrą laikant prieš šviesą, langelis tampa skaidrus ir jame išryškėja Europos portretas, matomas iš abiejų banknoto pusių. Svarbu paminėti ir smaragdo spalvos nominalo skaičių. Kreipiant banknotą, blizga skaičiaus viršutinė arba apatinė dalis. Skaičiaus spalva, vartant banknotą, kinta iš ryškiai žalios į sodriai mėlyną.

Policija ragina gyventojus, prekybininkus, kitus asmenis atkreipti dėmesį į gaunamus ar pateikiamus banknotus ir pastebėjus galimus padirbimo požymius, nedelsiant pranešti artimiausiai policijos įstaigai.

Taip pat policijos pareigūnai perspėja, kad naujuoju banknoto įvedimu į apyvartą gali pasinaudoti ir sukčiai, bandantys apgaule išvilioti pinigų. Sukčiai gali apsimesti valstybės institucijų pareigūnais, bankų tarnautojais ir telefonu arba tiesiogiai siūlyti pakeisti senos serijos eurų banknotus į naujos serijos, prašyti elektroninės bankininkystės duomenų ir kt.

Policija primena: valstybės ar bankų darbuotojai niekada nesiūlo nei namie, nei gatvėje keisti eurų banknotų, niekas iš bankų ar valstybės tarnautojų nesurašinės pinigų numerių ar jų sumų, valstybinės institucijos ar bankai telefonu ar tiesiogiai neprašys atskleisti elektroninės bankininkystės duomenų ar mokėjimo kortelių kodų.

Nepamirškite – jei manote, kad susidūrėte su sukčiais, nedelsdami skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.

Būkite budrūs!

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje