Skip to content

Kalėdinė Ignalinos ugniagesių akcija

MI informacija

Kalėdų laukimo metas – stebuklingas metas, kai norisi bent trumpam sustoti, apmąstyti, prisiminti viską, kas įvyko per metus, įvertinti tai, kas yra šalia mūsų ir aplink mus. Artėjančių švenčių laukimas pažadina gerumą, o juk gerumas tai toks dalykas, kurį duodame nesitikėdami atlygio. Gerus darbus gera daryti vien dėl to, jog tai suteikia daug laimės ne tik kitam, bet ir pačiam.Kalėdų laukimo metas – stebuklingas metas, kai norisi bent trumpam sustoti, apmąstyti, prisiminti viską, kas įvyko per metus, įvertinti tai, kas yra šalia mūsų ir aplink mus. Artėjančių švenčių laukimas pažadina gerumą, o juk gerumas tai toks dalykas, kurį duodame nesitikėdami atlygio. Gerus darbus gera daryti vien dėl to, jog tai suteikia daug laimės ne tik kitam, bet ir pačiam.

Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio pareigūnai šiemet nusprendė surengti akciją „Pasidalinkime gerumu“ ir prieš didžiąsias metų šventes aplankyti ir paremti bent keletą savo rajone esančių nepasiturinčių daugiavaikių šeimų. Prie šios kilnios akcijos buvo pakviesti prisijungti visi tarnybos pareigūnai. Akciją buvo nuspręsta daryti Didžiasalio seniūnijoje neatsitiktinai, nes šioje seniūnijoje, šiemet gaisruose žuvo 2 žmonės, be to, šioje seniūnijoje vienu metu nedarbas siekė apie 30 proc. ir buvo bene didžiausias Lietuvoje. Dabar oficialus bedarbių skaičius – apie 20 proc.

Rezultatai nenuvylė, prie gerumo akcijos prisidėjo ne tik pareigūnai, bet ir rajono priešgaisrinės tarnybos darbuotojai. Drabužėliai, batukai, žaislai, knygutės ir kitos įvairios smulkmenėlės vaikams buvo supakuotos į dėžes, o saldžios dovanėlės atsidūrė tikro Kalėdų senelio maiše.

Pirmiausia pareigūnai aplankė Didžiasalio seniūnę, kuriai padėkojo už glaudų bendradarbiavimą, žmogiškumą ir supratingumą. Vykdant akciją „Kūrenkime saugiai“, be jos pagalbos nebūtų pavykę padėti sunkiai besiverčiantiems žmonėms, remontuojant ne vieną avarinės būklės krosnį ar dūmtraukį.

Lydimi socialinio darbuotojo, pareigūnai aplankė gausiausias Didžiasalio šeimas, jie ne tik išdalino dovanas, pabendravo su vaikais, bet ir sumontavo autonominius dūmų detektorius, nuo šiol šios šeimos galės jaustis saugiau.

Rajono savivaldybė, kaip ir kasmet, besirūpindama saugumu rajone, nuperka keliasdešimt autonominių dūmų detektorių, kuriuos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai įrengia labiausiai pažeidžiamos mūsų visuomenės dalies – socialiai remtinų šeimų bei šeimų auginančių tris ir daugiau vaikų, namuose.

Autonominiai dūmų detektoriai gali išgelbėti žmogaus gyvybę, ypač, jei gaisras kiltų naktį. Dūmų detektorius apie kilusį gaisrą praneša signalu, kurio garsas yra apie 85 decibelų. Toks signalas pažadintų iš miego ir žmogus nespėtų apsinuodyti smalkėmis, galėtų skubėti gesinti gaisrą. Pirmosios gaisro minutės visada yra lemiamos.

Vaikų veidai švytėjo iš laimės, sulaukus tikro Kalėdų Senelio, drąsesni jam deklamavo eilėraščius, o kiti nors ir slėpėsi už mamų, tačiau visi tiesė rankutes į dovanėles.

Tikimės, jog ši gerumo akcija, sušildžiusi mažas vaikiškas širdeles, virs gražia tradicija ir po metų pareigūnai su visų mažųjų labai laukiamu Kalėdų Seneliu pasibels vėl į tokių šeimų duris, gal tik kitoje seniūnijoje.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje