Skip to content

Stebuklų ir netikėtumų metas prasidėjo

Penktadienio vakarą Ignalina paskelbė kalėdinio laikotarpio pradžią. Gausybė mažųjų ignaliniečių susirinko Laisvės aikštėje, šalia pasidabinusios, bet dar tamsoje tebesislepiančios žaliaskarės. Visi laukė stebuklo.

Scenoje pasirodžius nykštukėms-ryšininkėms (VšĮ Jaunimo miuziklo teatras aktorėms), nuotoliniu būdu pasirengusioms įžiebti eglę, visi nuščiuvo ir sulaikę kvapą laukė. Deja, šiuolaikinės technologijos, nors ir labai „išmanios“, taip pat mėgsta spyriotis ir ožiuotis. Nykštukės-ryšininkės ir pyko, ir prašė dainomis, ir ašaromis bei pažadais, tikrino ryšį ir laidus, tačiau kad ir kiek besistengė – nieko padaryti nepajėgė. Sumanius į sceną pakviesti miesto šeimininkus – rajono merą Henriką Šiaudinį ir seniūną Valentą Rumbutį, situacija iškart pasikeitė. Judviem paėmus į rankas milžiniško dydžio jungtuką ir jį įjungus į tokio paties dydžio kištukinį lizdą („rozetę“) – ne tik eglė įsižiebė, bet ir aplink viskas nušvito.

„Visi gyvename Kalėdų laukimu. Noriu pasveikinti visus, čia susirinkusius ir ypač vaikams palinkėti dosnaus ir gero Kalėdų Senelio, o visiems kitiems – linksmų ir sveikų Kalėdų. Geros šventės, gero laukimo!“, – linkėjo meras H. Šiaudinis.

Seniūnas V. Rumbutis priminė eglutės, vardu Pocūgė, kelionę į Laisvės aikštę (pocūgė – eglės rūšis, turinti dar keletą porūšių, ši eglė – didžioji pocūgė, galinti išaugti iki 100 m – aut. past.). „Šią žaliaskarę daugiau nei 30 metų augino ignalinietis Gintautas Dinda po savo buto langais, Liepų g. 1-ojo namo kieme. Kai eglutė peraugo penkiaaukštį, sumanyta ją gražių švenčių proga dovanoti visiems ignaliniečiams. Vietos gyventojų ir svečių akis ir širdis džiugins iki pat sausio 15 d. Gražių ir jaukių visiems švenčių“, – linkėjo seniūnas V. Rumbutis.

Įsižiebus eglutei, miesto padangę iškart nušvietė fejerverkai, kurie tamsiame gruodžio danguje įvairių spalvų puokštėmis skleidėsi, tviskėjo, traškėjo, tarsi šiaurės pašvaistė. Linksmybės ir šokiai tęsėsi toliau. Paslaptingą šokį žiūrovams dovanojo „Viva-Mango“ klubo mažosios raganaitės ir burtininkai. O vėliau pasirodė linijinių šokių grupės moterys. Beje, labai smagiai nustebino šios lyg ir kažkur matytos „nykštukės“ (mokytojos, slaugytojos, gydytojos, kriminalistės, įmonių vadovės ir t. t.), kurios mėgavosi tuo, ką darė ir spinduliavo užburiančia nuotaika bei judesiu.

Iki pat vėlaus vakaro netilo muzika, vaikų juokas ir krykštavimas Laisvės aikštėje – stebuklų ir oficialioje Kalėdų Senelio atstovybėje Ignalinoje.

J. Baltakio nuotr.  

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje