Skip to content

Žingsnis po žingsnio kurorto link

Rajono ligoninės Reabilitacijos ir  sveikatinimo skyriuje ignaliniečiams ir svečiams pristatytos naujos sveikatinimo paslaugos. Dar vasarį atidarytame skyriuje veikia gydomosios masažinės vonios, druskų kambarys, taikomos įvairios kineziterapijos ir fizioterapijos procedūros. Visai neseniai įrengta vertikali masažinė vonia. Ji  puikiai tinka norintiems stiprinti savo sveikatą bei gydyti jau nustatytas neurologines, stuburo ir sąnarių ligas.

Skyrių apžiūrėjo ir ligoninės vadovus bei kolektyvą sveikino Europos parlamento narys Bronis Ropė, sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, žemės ūkio viceministrė Lina Kūjalytė,  Panevėžio teritorinių ligonių kasų direktoriaus pavaduotoja Alma Čiplienė, kaimynai: Švenčionių r. meras Rimantas Klipčius, Švenčionių bei Visagino sveikatos įstaigų, taip pat Ignalinos įstaigų atstovai, rajono tarybos nariai, kiti svečiai. Visi jie ligoninės vadovams, kolektyvui linkėjo sėkmės ir žavėjosi jų siekiu išbandyti naujas galimybes, sugebėjimu persiorientuoti į perspektyvias veiklas.

Sėkmingai įgyvendintu projektu džiaugėsi Ignalinos ligoninės direktorė Drąsuolė Jatulienė, ji sakė, jog skyriuje taikomos procedūros padeda žmonėms  susigrąžinti sveikatą, suteikia energijos ir geros nuotaikos. Šio skyriaus paslaugas mielai renkasi ir aplinkinių rajonų, ypač Švenčionių gyventojai, kurie sudaro apie 50 proc. visų pacientų. Vertikali masažinė vonia, kaip minėta, buvo labai reikalinga. Tikimasi, kad šios paslaugos bus populiarios, naudingos ir investicijos pasiteisins. Direktorė dėkojo visiems, padėjusiems įgyvendinant projektą: sveikatos ministerijai, savivaldybei, statybininkams, visiems darbuotojams.

Sveikatos apsaugos ministrė R. Šalaševičiūtė, sakė, tikinti ligoninės ateitimi, nes ši gydymo įstaiga turi visas galimybes tapti ilgalaikio gydymo ligonine. „Turėdami tokį puikų reabilitacijos centrą, jūs turite pranašumą prieš kitas ligonines ir pirmumo teisę“, – sakė ministrė ir dėkojo už gerą darbą visam kolektyvui. Pasidžiaugta, kad apie Ignalinos ligoninę ministerija negauna jokių blogų atsiliepimų.

Rajono meras Henrikas Šiaudinis dėkojo sveikatos apsaugos ministrei už paramą ir svarų indėlį įrengiant Reabilitacijos ir sveikatinimo paslaugų skyrių ir jai įteikė savivaldybės padėką bei dovaną. Padėką meras taip pat įteikė labai atsakingai ir laiku statybos darbus atlikusios įmonės „Dusmenėliai“ direktoriui Edvardui Petkevičiui. „Šio skyriaus įrengimas – tai mūsų senų planų, mūsų vizijos rezultatas, kuris leis Ignalinai artėti prie kurorto vardo…“, – sakė meras ir priminė, kad darbai vyko keliais etapais. Iš viso jau investuota apie 300 tūkst. eurų. Savivaldybės vadovas kalbėjo ir apie ateities perspektyvas, minėjo, kad parduotas sklypas sanatorijos statybai prie Gavio ežero, netoli miesto paplūdimio. Šį ketvirtadienį sklypo šeimininkai pristatys savo vizijas, kokia sanatorija bus. Joje planuojama 90 vietų. „Tikiuosi visų jūsų paramos ir palaikymo, kad tik būtų nauda Ignalinai ir jos žmonėms…“, – sakė meras.

Europos Parlamento narys B. Ropė prisiminė idėjos gimimą, skyriaus kūrimo darbus bei įvairius atliktus gamtinių išteklių tyrimus mineralinio vandens ir gydomojo purvo panaudojimui. Pasidžiaugta puikia medikų komanda ir linkėta išnaudojant visas esamas galimybes kurti sveikatinimo, maitinimo ir nakvynės paslaugų paketus, kuriais mielai naudotųsi ne tik pacientai, bet ir Ignalinos svečiai, poilsiautojai. Padėką ir dovaną europarlamentaras įteikė ilgamečiam ligoninės gydytojui reabilitologui ir šio skyriaus kūrėjui Benediktui Puodžiūnui. Skyriui dovanotas laikrodis, kuris yra svarbus, teikiant paslaugas, nes bemaž visų jų trukmė matuojama minutėmis.

Po visų linkėjimų ir sveikinimų skyriaus gydytoja reabilitologė Edita Markevičienė parodė visas patalpas ir pristatė medicininę įrangą. Ilgiausiai stabtelėta prie naujosios vertikalios masažinės vonios. Vonia įrengta erdvioje šviesioje patalpoje, čia taip pat yra persirengimo kambarys ir dušinė. Atliktų darbų vertė – daugiau nei 100 tūkst. eurų.

Vertikali vonia, primenanti nedidelį 3,5 x 4 m baseinėlį su vandens srovėmis, kuris pritaikytas atlikti procedūras pacientams, esant vertikalioje padėtyje (stovint). Vonia užpildyta Ignalinos mineraliniu vandeniu (mineralizacija 10–20 proc.), kuris pašildytas iki 34 laipsnių. Kaip sakė gydytoja, mankštos šiltame vandenyje, masažas vandens srovėmis, tempimo pratimai – tai išties efektyvus sveikatinimo būdas, gydant  stuburo ir sąnarių ligas, stiprinant bendrą sveikatos būklę. Vertikalios masažinės  vonios procedūromis pirmiausia galės naudotis sanatorijos paslaugas (ambulatorinė reabilitacija 2) gaunantys pacientai, taip pat bus nustatyta ir komercinė paslaugos kaina (ji bus patvirtinta ketvirtadienį vyksiančiame rajono tarybos posėdyje).

Šiuo metu Reabilitacijos ir sveikatinimo skyriuje dirba 2 gydytojai ir 5 specialistai (masažuotojai, kineziterapeutai).

Jono Baltakio nuotr.

ATLYGINTINŲ REABILITACIJOS IR SVEIKATINIMO PASLAUGŲ KAINOS

(kainas ketvirtadienį tvirtins rajono taryba)

Eil.

Nr.

Paslaugų pavadinimai

Kaina Eur

Procedūros trukmė

1.

Stuburo tempimas ir mankšta vandenyje vertikalioje vonioje (1 procedūra)

8,00

30 min.

 

2.

Stuburo tempimo ir mankštos vandenyje vertikalioje vonioje kompleksas (5 procedūros)

35,00

5×30 min.

 

3.

Hidromasažas vertikalioje vonioje (mankšta, pėdų masažas, kaskada) be stuburo tempimo procedūros (1 procedūra)

10,00

30 min.

 

4.

Hidromasažo vertikalioje vonioje (mankšta, pėdų masažas, kaskada) kompleksas be stuburo tempimo procedūros (5 procedūros)

45,00

5×30 min.

 

5.

Perlinė-sūkurinė vonia su vaistažolėmis

8,00

15 min.

6.

Stuburo tempimo procedūra salėje naudojant stuburo tempimo sistemą „Manumed Eltrac 471“ (1 procedūra)

6,50

40 min.

 

7.

Stuburo tempimo procedūrų kompleksas salėje naudojant stuburo tempimo sistemą „Manumed Eltrac 471“ (5 procedūros)

30,00

5×40 min.

 

8.

Relaksacijos terapija (masažinis krėslas, kvapų terapija, muzika, antidepresinės šviesos lempa, 1 seansas)

6,50

45 min.

 

9.

Bendras kūno masažas su vaistažolių masažiniais aliejais

20,50

40 min.

Pastaba. Vaikams iki 16 metų taikoma 30 proc. nuolaida.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje