Skip to content

Erikas Kapočius – Lietuvos čempionas!

Gruodžio 17–19 d. Anykščiuose vyko Lietuvos plaukimo čempionatas 25 m baseine. Čia dalyvavo ir stipriausi Ignalinos kultūros ir sporto centro plaukikai. 

Pirmąją varžybų dieną geriausiai iš mūsiškių sekėsi Ignalinos gimnazijos pirmokui Erikui Kapočiui. Jis, plaukdamas 400 m kompleksiniu būdu neturėjo sau lygių ir tapo Lietuvos čempionu. Mūsų jaunasis 15-metis plaukikas aplenkė dviem metais už save vyresnį panevėžietį Martyną Laurušką ir trimis metais vyresnį vilnietį Vytenį Vaišvylą. Erikas – antras ignalinietis, užlipęs ant aukščiausios pakylos Lietuvos plaukimo čempionate. 2012 ir 2013 m. 50 m krūtine rungtyje Lietuvos čempione yra tapusi Dovilė Mikoliūnaitė.

Antrąją dieną Erikas plaukė ne ką lengvesnę 1500 m laisvuoju stiliumi distanciją. Šioje daug ištvermės reikalaujančioje rungtyje IKSC plaukikas pademonstravo taip pat aukšto lygio rezultatą (16 min. 43,31 sek.) ir iškovojo sidabro medalį. Puikiai šią ilgą distanciją įveikė ir kitas mūsų jaunasis plaukikas 12-metis Džiugas Karklelis. Jam iki Lietuvos vaikų iki 13 metų rekordo pritrūko mažiau negu 6 sek. Džiugas dar turi nemažai laiko „sumušti“ šį rekordą, nes jo gimtadienis tik lapkritį.

Trečiąją varžybų dieną neblogai pasirodė ir geriausia šiuo metu mūsų plaukikė Evita Mudėnaitė. Ji 100 m krūtine rungtyje pateko į B finalinį plaukimą ir galutinėje įskaitoje liko aštunta.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje