Skip to content

Šventinė žurnalistų viešnagė pas rajono merą

Kiekvieniems metams baigiantis, karštligiškai skubame atlikti visas užduotis, padaryti kone ištisus metus besikaupusius darbus, surašyti, apibendrinti, priduoti, perduoti ir taip be galo, be krašto. Tačiau gera, kad visame tame metų pabaigos chaose esame išlaikę tradiciją neužmiršti ir padėkoti vieni kitiems už tai, kad esame, kad drauge žengiame vedini bendrų tikslų, siekių. Gražia ir laukiama tradicija tapusi ir kasmetinė metų pabaigos visų rajono žiniasklaidos atstovų viešnagė rajono savivaldybėje, kur visų, stengdamasis dovanoti šiek tiek šventinės nuotaikos, laukia rajono meras Henrikas Šiaudinis.

Gruodžio 21 d. pavakary mažojoje savivaldybės salėje susirinko nedidelis būrelis rajono žiniasklaidos atstovų. Pirmąkart renginyje dalyvavo Ignalinos TV naujoji žurnalistė Jurgita Trapikienė, jau visiems pažįstamas operatorius Andrius Artemjevas, laikraščio „Nauja vaga“ redaktorė Laima Miliuvienė, jos pavaldinė Vida Žukauskaitė (Gasparavičienė) bei „Mūsų Ignalina“ redaktorius Jonas Baltakis, žurnalistė Lina Raginytė ir kolegė, rajono savivaldybės spaudos atstovė Lina Kovalevskienė.

Pirmoji visus pasveikino Lina Kovalevskienė: „Visi gyvename šurmulingame švenčių laukime. Po jo blizgančia skraiste – išties daug darbų, daug rūpesčio ir nuovargio. Todėl šiandien kviečiame trumpam stabtelėti ir tiesiog ramiai pasišnekučiuoti. Apie šiuos metus, apie tai, ko laukiame ir kuo viliamės. Linos paraginti, tylos minute pagerbėme šiais metais mūsų komandą palikusį a. a. Mamertą Krapauską. Taip pat visiems buvo pristatyta ir Jurgita.

Akimirkos…
Jos mūsų gyvenimą daro prasmingą.
Jos nesikartoja, negrįžta, nedaugžodžiauja…
Ir niekada nebūna vienodos –
Neša vis naują patirtį, naują mintį,
Vis naują laiko smiltį pasėja.
Akimirkos…
Tik praėjusios jos tampa tokios vertingos,
Tik pasibaigusios – mus kažko išmoko…
Veidai ir žvilgsniai, nuotaikų blyksniai,
Išgyvenimai, susitikimai ir pokalbiai,
Idėjų blyksniai, darbai, visi renginiai,
Straipsniai, naujos laidos, laikraščių numeriai –
Viskas yra tik akimirkos…

Į Linos žodžius sudėta viskas, nebegalėtum, regis, nieko ir pridurti. Rajono meras H. Šiaudinis, pravėręs romantiškos nuotaikos skraistę, sugrąžino į realybę. Apibendrino metų veiklos rezultatus, pasidžiaugė, kad užbaigta visuomeninės paskirties pastatų renovacija. Visos savivaldybės įmonės laiku spėjo atsiskaityti su visais, įvykdyti įsipareigojimus. Žurnalistai, regis, visada problemas sprendžiantys čia ir dabar, kažkodėl sugebėjo išlaukti būtent šio susitikimo, kad pasirodytų visu gražumu. Na, gal problemos neaktualios, o gal tik šiaip pabijota pasirodyti žmonėmis ir tiesiog pasidžiaugti, idant išlaikytų „akmeninį“ įvaizdį. Ši graži viešnagės pas merą tradicija, besitęsianti daug metų, turi labai negražią, mutavusią tradiciją – „Naujos vagos“ kolegių kandžių replikų ir užgauliojimų tiradą. Kolegės ištisus metus kaupia negatyvą, kad jį mero ir kolegų akivaizdoje galėtų išlieti ant MI redaktoriaus, tuo pačiu šiuo virusu „aptaškant“ ir visus kitus, esančius susitikimo dalyvius. Neslėpsiu, niekam nėra smagu to klausytis, nes normalius žmones tai žeidžia ir skaudina. Galiausiai, tokiu elgesiu pirmiausia parodoma nepagarba šeimininkams – šiuo atveju – rajono merui. Mūsų liūdesys praeis, sugadinta nuotaika pasitaisys, nes mus per gyvenimą lydi meilė, viltis ir tikėjimas.  Neramu tik dėl kolegių, kurios metai iš metų savyje kaupia neapykantą, kuri naikina jas pačias. Nuoširdžiai linkime pasveikti ir visiems drauge iš tiesų dirbti dėl visų mūsų Ignalinos, jos ateities. Nes praeitis yra dabartis, o dabartis yra ateitis! Jaukių ir širdis šildančių švenčių visiems mums!

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje