Skip to content

Apsilankė Japonijos ambasadorius

Prieš Kalėdas rajono savivaldybės administracijoje priimtas Jo ekscelencija Japonijos ambasadorius Lietuvoje Toyoei Shigeeda ir jo patarėjas Shinichi Yamanaka. Svečius sutiko savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis. Šio vizito tikslas – prisistatymas ir galimų kultūrinių ryšių aptarimas. Malonia staigmena tapo ambasadoriaus pasisveikinimas lietuvių kalba.

Ambasadorius T. Shigeeda prieš tris mėnesius pakeitė buvusią ambasadorę Kazuko Shiraishi. Jis sakė, kad per trumpą laiką nemažai sužinojo apie Lietuvą, jos kultūrą, susižavėjo puikia gamta. Vienas pagrindinių ambasados tikslų – stiprinti Lietuvos ir Japonijos santykius, stengtis, kad atsirastų draugiškų ryšių tarp atskirų miestų, mokyklų. Minėta, kad yra daugybė sričių, kuriose abi šalys gali bendradarbiauti. Tai  energetika, tarptautinės taikos palaikymas, kultūriniai, turizmo bei verslo mainai bei gabių ir kvalifikuotų darbuotojų skatinimas.  Ypač svarbus dalykas – kultūriniai ryšiai  ir ypač jaunosios kartos bendravimas. Ambasadorius domėjosi, kokios šventės ir festivaliai Ignalinoje vyksta, su meru aptarė galimybę Japonijos kolektyvams pasirodyti tarptautiniame liaudiškos muzikos ir šokių festivalyje „Ežerų sietuva“. „Japonai, kaip ir lietuviai, labai mėgsta šokti ir dainuoti“, – sakė ambasadorius. Taip pat kalbėta apie atskirą renginį, skirtą Japonijos kultūros, arbatos gėrimo ceremonijos  pristatymui.

Svečiams buvo papasakota apie Ignalinos kraštą, jo savitumą, poilsio ir turizmo galimybes. Labai daug dėmesio skirta atominės elektrinės klausimui ir nuomonėms apie galimas naujos elektrinės statybas bei  alternatyvius elektros energijos gavybos būdus.

Jo ekscelencija domėjosi, ar Ignalinoje vaikai turi galimybę mokytis rytų kovos menų. Meras papasakojo apie sėkmingai veikiantį karatė klubą „YOKO“, kurio auklėtiniai, vadovaujami Ričardo Trimonio, dalyvauja įvairiose varžybose ir užima aukštas vietas. Tai labai nudžiugino svečius.

Ambasadorius T. Shigeeda dėkojo už šiltą priėmimą ir pažadėjo būtinai apsilankyti kitais metais bei konkrečiai susitarti dėl būsimų renginių. 2016 m. Japonija ir Lietuva minės diplomatinių santykių 25 metų sukaktį, todėl bus stengiamasi įprasminti šią sukaktį.

Meras Henrikas Šiaudinis ambasadoriui dėkojo už Ignalinai parodytą dėmesį, gražius siekius. Atminimui svečiui buvo įteiktas foto paveikslas su savivaldybės simbolika.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje