Skip to content

Policija grįžta į atnaujintas patalpas

Pirmadienio pavakarę (gruodžio 28 d.) Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ignalinos rajono policijos komisariate įsižiebė šviesa. Atvertos renovuoto komisariato durys. Ta proga iškilmingoje rikiuotėje dalyvavo visi rajono PK pareigūnai bei gausybė svečių. Ignaliniečius sveikino vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, jo pavaduotojas Donatas Malaškevičius, Utenos apskrities VPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas, europarlamentaras Bronis Ropė, rajono meras Henrikas Šiaudinis bei kiti svečiai, bendražygiai, kolegos. Ir pirmuosius, ir paskutiniuosius iškilmių žingsnius pradėjo ir pabaigė pareigūnė Jelena Špakova.

Geriausiems 2015-ųjų metų Ignalinos PK pareigūnams – Aldui Butnoriui, Romui Šimkūnui ir Tomui Šimėnui – pakėlus trispalvę, policijos štandartą bei Europos Sąjungos vėliavas, suskambo Lietuvos Respublikos himnas.

Atidarymo iškilmes, tardami sveikinimo žodžius, pradėjo Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas. UAB „Irdaiva“ atstovas rajono policijos komisariato viršininkui Dainiui Šidlauskui įteikė simbolinį raktą.

„Šiandien – neeilinė diena policijos pareigūnams. Policija taip pat yra valstybės veidas ir man labai džiugu, kad valstybė tinkamai vertina mūsų policiją, pareigūno profesiją. Šis atnaujintas pastatas – taip pat savotiškas valstybės požiūrio į policijos pareigūnus rezultatas. Tai atspindi ir Policijos departamento lėšomis renovuotas komisariatas, įrengtos tinkamos bei orios darbo sąlygos. Sveikinu visus pareigūnus ir tikiuosi dar geresnių darbo rezultatų. Sveikinu ir Ignalinos bendruomenę, nes šis pastatas skirtas ir Jums visiems“, – sakė vidaus reikalų ministras S. Skvernelis.

Generalinis komisaras L. Pernavas džiaugėsi pagaliau išsipildžiusia svajone ne vien policijai, o ir visai bendruomenei – žmonėms, kuriems reikalinga vienokia ar kitokia pagalba. Saugių visiems 2016-ųjų metų!

Ignalinos PK – ketvirtasis iš visų šešių apskrities policijos komisariatų – sutvarkytas europietiškai. Beliko tik du, kurie, pasak V. Vaiškūno, iki 2019-ųjų bus taip pat renovuoti ir Utenos apskrities VPK bus viena pažangiausių Lietuvoje.

Renovuotąjį pastatą pašventinus apskrities policijos kapelionui kun. Petrui Baniuliui, buvo perkirta simbolinė juostelė ir rajono PK pareigūnai Donatas Šemeklis ir Giedrius Kamarauskas pakvietė visus svečius į ekskursiją po atnaujintą pastatą.

Visi apžiūrėjo migracijos grupės patalpas, sporto salę su persirengimo kambariais, ginkluotės sandėlį, operatyvinės grupės kabinetą, apklausos kambarį, asmenų atpažinimo patalpas, kriminalinės policijos darbuotojų kabinetus irt kt. 

Vėliau visi susirinko į posėdžių salę. Čia vėl skambėjo linkėjimai, sveikinimai, buvo teikiamos dovanos, padėkų raštai. Policijos komisariato darbuotojus sveikino: Europos parlamento narys B. Ropė, Lietuvos teritorinių policijos padalinių vadovai, rajono savivaldybės meras H. Šiaudinis, Ignalinos ir Ignalinos miesto seniūnai Valentinas Rumbutis ir Jonas Polito, Utenos apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Linas Latoža, laikinai einantis Ignalinos rajono apylinkės teismo pirmininko pareigas Aleksandras Jakubovskis, Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Anatolijus Ostrouchas, Valstybės sienos apsaugos Ignalinos rinktinės vadas Vladimiras Ščajevas.  

Kadangi Ignalinos policijos pastatas renovuotas senas, tad turintis savo istorijų, paslapčių.

Teisėjas A. Jakubosvskis, prisistatęs kaip artimiausias kaimynas, liūdėjo, kad užmūrytas kelis dešimtmečius Teismo ir Policijos  pastatus jungęs tunelis. Tačiau iš tikrųjų labai džiaugėsi puikiai įrengtu moderniu pastatu, kuriame kažkada, prieš 40 metų, čia buvusi pirmoji jo darbovietė. Rajono meras H. Šiaudinis pastatui iškėlė naują uždavinį: „Šito komisariato sienos išugdė ne vieno iš aplinkinių komisariatų viršininkų, generalinį komisarą, manau, derėtų ateityje ir ministrą išugdyti“.

Šiek tiek susijaudinęs pasirodė V. Ščajevas – juk tame pačiame antrą kartą į įkurtuves atėjo. Pirmąsyk prieš 45erius metus, kai viename pastate glaudėsi teismas, prokuratūra, vidaus reikalų skyrius ir KGB, o kabinetuose sėdėjo po 3–4 žmones. Ir dabar – į renovuotą, erdvų policijos pastatą.

Neužmiršta ne tik pasidžiaugti įkurtuvėmis, bet ir padėkoti už bendradarbiavimą. A. Ostrouchas įteikė padėkas policijos pareigūnams Justinui Ozarinskui ir Tomui Maigiui už budrumą ir sumanumą. Būtent šių pareigūnų dėka buvo išvengta didžiulio gaisro pasekmių ir išgelbėtos gyvybės.

Šalies policijos vadovybė apdovanojo ignalinietį Rimantą Kliaugą už bendradarbiavimą ir pagalbą įvairiuose projektuose bei kuriant gražią aplinką.

Sveikinimų gausybę nuostabiai ir šiltai papuošė rajono PK komandos – viršininko D. Šidlausko, pareigūnės J. Špakovos ir Arūno Sekono atlikta daina „Palankūs vėjai“, kurios žodžiuose, regis, sudėta viskas, ką gali pasakyti laimingo žmogaus širdis.

Visam rajono PK kolektyvui dėkojame už bendradarbiavimą, sveikiname sugrįžus namo bei linkime, kad tie vėjai Jums visur ir visada būtų palankūs!

Realiai policijos pareigūnai dar čia nedirba, montuojami baldai ir kita vidaus įranga. Jie kelsis vasarį.

P. S. Labai džiugu, kad mūsų policijos pareigūnai turi savo sporto salę, kurioje bet kada galės sportuoti, tokiu būdu nuolat rūpindamiesi savo fizine forma. Tokios salės net Utenos VPK nėra. Pirmasis joje savo jėgas pirmąją Naujųjų metų dieną išbandė generalinis komisaras Linas Panavas.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje