Skip to content

Ignalinoje atidarytas naujas karo prievolės ir komplektavimo poskyris

MI informacija

Nuo sausio 11 d. Ignalinoje savo veiklą pradėjo naujai įsteigtas Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios kovos apygardos 8-osios rinktinės Vilniaus regioninio karo prievolės komplektavimo skyriaus Ignalinos poskyris. Naujai įsteigtas kariuomenės komplektavimo padalinys administruos Ignalinos ir Švenčionių rajonų bei Visagino savivaldybėse gyvenančius karo prievolininkus. Anksčiau šiose savivaldybėse gyvenantys karo prievolininkai, norėdami užsirašyti į tarnybą kariuomenėje, privalėdavo vykti į Molėtų poskyrį, o tai sukeldavo nepatogumų. Ignalinos poskyriui vadovauti paskirtas vyr. seržantas Egidijus Varna.

Pagrindinės Ignalinos poskyrio veiklos kryptys – šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą organizavimas, piliečių konsultavimas karo prievolės klausimais, pritraukimas į kariuomenę, pasiūlant besidominčiam tinkamiausią tarnybos būdą, karinių vienetų komplektavimas, darbas su rajono įstaigomis, organizacijomis ir artimiausiu metu planuojamos mobilizacinės pratybos, kurių metu nurodymų atvykti sulauks karo prievolininkai, įrašyti į parengtojo rezervo įskaitą.

„Šiais metais, kaip ir praėjusiais, ypatingas dėmesys bus skiriamas kandidatams, pareiškusiems norą atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą. Bus stengiamasi, kad kandidatavimo procedūros būtų kiek įmanoma paprastesnės kiekvienam susidomėjusiam, o vieno apsilankymo poskyryje metu interesantas gautų visą informaciją apie procedūrų seką. Vaikinai ir merginos kviečiami atvykti į poskyrį, pasirinkti sau tinkamą tarnybos Lietuvos kariuomenėje būdą, norimą tarnybos vietą, tarnybos pradžios datą. Taip pat norėtųsi pažymėti, kad per praėjusius 2015 m. iš Ignalinos poskyrio administruojamų rajonų atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą išvyko 112 karo prievolininkų, kurie privalomąją karo tarnybą nusprendė atlikti savanoriškai ar parašė prašymus dėl pirmumo, patekę į šaukiamųjų sąrašus,“ – sakė poskyrio viršininkas vyr. seržantas E. Varna.

Poskyris atviras švietimo įstaigų, seniūnijų, jaunimą vienijančių organizacijų pasiūlymams dėl bendrų renginių, supažindinant besidominčius su kariuomenės padaliniais, kario profesija bei vykdant tautinį ir patriotinį ugdymą.

Poskyris įsikūręs adresu: Ateities g. 7, Ignalina. Tel.: 8 706 80241, mob. 8 612 96193.

Priėmimą į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, profesinę karo tarnybą, karius savanorius, jaunesniųjų karininkų vadų ir parengtojo rezervo mokymus, dokumentų administravimą ir konsultavimą vykdo regioniniai karo prievolės ir komplektavimo skyriai bei poskyriai.

Daugiau informacijos: www.karys.lt arba nemokamu tel. 8 800 12340.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje