Skip to content

Ko nereikia Lietuvai

Popiežius Pranciškus vėl paragino Europą priimti pabėgėlius. Tai šiemet jis padarė dar kartą. Pernai jis ragino kiekvieną parapiją priimti po vieną pabėgėlių šeimą ir pasakė, kad taip pasielgs dvi Vatikano parapijos.

Na, Vatikano parapijos galėtų, jeigu joms taip patinka, ir po daugiau musulmonų priimti. Vatikanas savo turtais seniai garsėja. Tai ne kokia nors vargšė Lietuvos parapija, kuri nežino, kaip pinigų migrantų (o tokių tikrai daugiau, negu pabėgėlių) priėmimui prasimanyti. Ir atranda būdų, pavyzdžiui, Vilniaus šv. Kazimiero bažnyčia už santuoką pernai prašė 800 eurų. Čia jau ne vieną šeimą, o bent dešimtį galės priglobti.

O Europa po meilės migrantams pamišimo jau po truputį prasiblaivo. Po to, kai per Naujųjų sutikimą Vokietijos Kelno mieste čia prieglobstį gavę migrantai – ne vienas, ne keli – bent tūkstantis jaunų vyrų, manoma, susiorganizavę, gatvėse puldinėjo moteris, keletą išprievartavo.

Paskui paaiškėjo, kad tai vyko ne vien Kelne, bet ir kituose Vokietijos miestuose. Tinkamai atsidėkota Vokietijos valdžiai už jos, tiksliau, už pačios kanclerės Merkel pažadus priimti tiek migrantų, kiek tik jų sugebės atbėgti iki Vokietijos.

Vokiečiai piktinasi, bet, kaip sakoma, šaukštai po pietų. Išsiųsti neteisėtai į šalį atvykusį migrantą ne taip paprasta: tai galima tik teismo sprendimu, o demokratinėse valstybėse teismai tokius klausimus nagrinėja labai kruopščiai, arba tiesiai tariant, tempdami gumą. Net nuteistas nusikaltėlis liks Vokietijoje, jeigu jam skirta nedidelė laisvės atėmimo bausmė.

Suprantama, kad tokie dalykai dėjosi ne vien Vokietijoje – juk negalėjo taip būti, kad į tokius nusikaltimus linkę žmonės pasirinktų tik šią vieną šalį. Pasirodo, panašių priekabiavimų būta ir Švedijoje.

Svarbiausia – paaiškėjo, kad šioje ypač demokratiškoje šalyje tokius nusikaltimus bandyta nuslėpti. Ir tai darė policija. Tai dar galima būtų suprasti ir paaiškinti noru „sumažinti“ nusikalstamumą. Bet taip elgėsi ne vien policija, bet ir žurnalistai. Jie, matote, nenorėjo apie tai rašyti, kad nenuteiktų savo šalies gyventojų prieš migrantus.

O kaip vadinami tie, kurie protestuoja prieš Briuselio skelbiamą visuotinę meilę migrantams? Pasiklausykite Lietuvos valstybinio radijo – išgirsite, kad taip elgiasi radikalūs dešinieji. Kitaip tariant, fašistai.

Už migrantus – ne tik popiežius ir kairieji. Beje, ir šis derinys gana įdomus. Matyt, ne veltui katalikiškoje Lenkijoje, kuri drąsiai pasakė, kad nepriims migrantų – nė vieno, išdrįstama pasakyti, kad popiežius neteisus. „Migrantų priėmimo klausimu popiežius Pranciškus klysta“ – tokia yra žymaus katalikų politiko Jaroslavo Godvino nuomonė.

Už migrantus pasisako dar ir Lietuvos iškrypėliai. Nežinia, kodėl: juk pagal Koraną bausmė už tokius santykius – užmėtymas akmenimis. Nežino to, ar mano, kad jų globėja Aušrina Marina išgelbės?

Švedijoje penkiolikmetį lietuvį mokykloje peiliu nudūrė keturiolikmetis. Kaip nenorėjo Švedijos valdžia, kad būtų skelbiama, jog taip pasielgė musulmonas, negana to, tik pernai į šią šalį atvykęs vargšas migrantas. Kaip nenorėjo, kad žmonės sužinotų, jog lietuviui peiliu buvo smogta į nugarą.

O mūsų, lietuviški žurnalistai? Puolė aiškintis – o gal tas pabėgėlis buvo skriaudžiamas, gal čia viskuo dėtos patyčios? Tarsi net jeigu taip būtų buvę  – argi kokiomis nors patyčiomis galima paaiškinti tokią klastingą žmogžudystę? O berniuko tėvas skundėsi, kad Švedijos oficialūs pareigūnai visaip bando užčiaupti jam burną: nekalbėk, neaiškink, nekaltink migrantų, ne visi jie tokie.

Man tas pats, kas antras migrantas taip gali pasielgti ar kas dešimtas. Aš nenoriu, kad mano anūkai mokykloje bijotų migrantų vaikų. Ir pritariu J. Godvino nuomonei: popiežius klysta. Nereikia Lietuvai migrantų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje