Skip to content

Stengiamės, kad ir mūsų krašte krepšinis gyvuotų

MI informacija

Šiame Lietuvos regionų krepšinio lygos sezone „Ignalinos“ komanda tai sublizga rezultatyviu žaidimu ir pergalėmis, tai, atrodytų, beviltiškai pralaimi. Jau sužaista 10 rungtynių, pasiektos 5 pergalės. Kodėl toks banguotas komandos žaidimas? Kaip teigia komandos vadovas ir nuo gruodžio vyr. trenerio pareigas einantis Mantas Ilgūnas, priežasčių tam nemažai, bet dabar svarbiausia – reguliaraus sezono metu ruoštis atkrintamosioms varžyboms.

„Kadangi komandoje rungtyniaujantys žaidėjai – ne profesionalai, žaidžia be atlygio, savo noru ir dažniausia savo transportu vyksta į varžybas. Komanda neturi galimybių kartu treniruotis, todėl ir trūksta aukštesnio meistriškumo. Natūralu, kad sudėtinga kovoti su pajėgiais klubais, kurie stiprina komandas, samdydami profesionalius žaidėjus, rungtyniauja ne vien Regionų lygoje, bet ir kitose mėgėjiškose lygose, kartu treniruojasi. Sudėtinga, susitinkant tik kartą per savaitę, sukurti savo žaidimo braižą, todėl tenka pamažu žengti žingsnį po žingsnio į priekį ir ruoštis svarbiausioms kovoms. Pastaruoju metu komandos gretas išretino traumos ir ligos, todėl į varžybas gali susirinkti vos pusė žaidėjų. Tuo naudojasi varžovai. Bet kuriuo atveju žaidėjai aikštelėje atiduoda visas jėgas ir kai komanda vėl bus pilnos sudėties, tikimės garbingai kovoti su visais varžovais“, – sako treneris M. Ilgūnas.

Ignalinos komandos gyvavimą RKL palaiko entuziastai, negailintys savo jėgų, energijos, pastangų ir lėšų. Vienas tokių – ignalinietis Albertas Cicėnas, skyręs komandos gyvavimui daug energijos ir pastangų. Komanda šiame sezone patyrė keletą skaudžių pralaimėjimų, bet dėl to nereikia ieškoti vieno kalto ir sakyti, kad viskas priklauso tik nuo trenerio. Nesėkmių priežastis – RKL komandų galimybių skirtumai. Negalima reikalauti aukštų rezultatų iš komandos ar trenerio, nes „Ignalina“ nusileidžia varžovams ir biudžetu, ir žaidėjų sudėtimi. Negalime sau leisti įsigyti profesionalių krepšininkų. Kartais ir esami žaidėjai nuleidžia rankas aikštelėje, kai varžovai atrodo „visa galva aukštesni“. Ne visada į varžybas komanda gali susirinkti pilnos sudėties, nes jai atstovauja kitus darbus dirbantys žaidėjai, kurie ne visada gali atvykti į varžybas. „Ignalinos“ komandos kolektyvas dėkingas Albertui už jo indėlį, be jokio atlygio stengiantis dėl komandos gyvavimo.

Po praėjusių metų sezono vieną Ignalinos komandos lyderių – Ugnių Lunecką – „nupirko“ varžovai iš Pabradės, todėl šiemet susilpnėjo ignaliniečių priekinė linija. Reikia džiaugtis entuziastų palaikomos komandos dalyvavimu Regionų lygoje, kiekviena jos pergale, suprasti, kad šių metų komandos tikslas – dalyvauti ir išlaikyti kolektyvą, nes viską sugriauti visada lengviausia. Jei yra bent mažiausia galimybė žaisti RKL, Ignalinos krepšinio asociacijos nariai ją išnaudoja, kad ir mūsų krašte krepšinis gyvuotų. Juk Ignalina – taip pat Lietuvos miestas, todėl ir čia gali būti krepšinis, juolab, kad į rungtynes renkasi nemažai žiūrovų.

„Už palaikymą ir pagalbą ačiū rajono merui Henrikui Šiaudiniui ir Ignalinos kultūros ir sporto centro direktoriui Darginui Mikėnui. Stengiamės garbingai ginti rajono vardą. Ne visada pavyksta, bet ta komandinė dvasia, vyraujanti kolektyve, veda į priekį. Naujų rėmėjų dėka įsigysime apšilimo marškinėlių ir taip solidžiau reprezentuosime Ignalinos sporto organizaciją šalies mastu“, – dėkojo treneris.

Nors komanda neturi vieno pagrindinio rėmėjo, galinčio padengti visas dalyvavimo RKL čempionate išlaidas, tačiau komandos kolektyvas dėkingas visiems rėmėjams, prisidedantiems pagal galimybes: rajono savivaldybei, Ignalinos sporto ir pramogų centrui, Ignalinos kultūros ir sporto centrui, viešbučiui-restoranui „Žuvėdra“, statybų įmonei UAB „Jovitus“, Vilniaus senamiesčio sporto klubui „Powergym“, statybų įmonei UAB „Restika“, www.produktaisportui.ltir KŪB „Danalta“.

Artimiausias rungtynes „Ignalinos“ komanda namuose žais sausio 29 d., varžovai bus vieni iš grupės lyderių – Pabradės „Žeimena“, suburta iš vilniečių krepšininkų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje