Skip to content

Kvaišalai kišenėje

MI informacija

Sausio 22 d., apie 20.25 val., rajono PK patalpose atliekant 21-erių sulaikytojo asmens dalinę apžiūrą, striukės kišenėse rasti du plastikiniai maišeliai su augalinės kilmės medžiaga, kaip įtariama – kanapėmis. Jaunuolis sulaikytas.

Smurtas

Sausio 16 d., apie 17 val., Kazitiškio sen., konflikto metu vyriškis koja spyrė į galvą 36-erių vyriškiui ir jį sužalojo. Sužalotasis sausio 16–21 d. buvo gydomas ligoninėje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Mirtis

Sausio 25 d. savo namuose Strigailiškyje rastas miręs 60-metis vyras. Rajono PK pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. 

Įkliuvo kilpininkas

Utenos RAAD Ignalinos agentūros darbuotojai ir neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai sausio 16–20 d. organizavo gyvosios gamtos apsaugos reidus. Nors lauke spaudžia šaltukas, tačiau tai neatbaido žvejų rinktis ant užšalusių ežerų. Apmaudu, jog vis dar sutinkama žvejų, laiku nepasirūpinančių reikiamais leidimais ir neturinčių su savimi įrankių, gelbstinčių įlūžus ledui (smaigų). Rajono teritorijoje buvo patikrinti Varnio, Mūno, Raibenio, Audenio, Žilmo, Prūto, Balčio, Milašiaus, Milašaičio ežerai, Padysnio HE vandens saugykla bei kiti vandens telkiniai. Nors ant jų patikrintų žvejų skaičius nėra didelis – 58, tačiau keletas iš jų visgi buvo pažeidėjai. Už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimus 8 žvejams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.

Dar vienas pažeidimas išaiškintas N. Daugėliškio sen., šalia Ožionių kaimo. Toje vietoje buvo sulaikytas gerai aplinkosaugininkams žinomas asmuo G. S., kuris su savimi turėjo kilpą medžiojamiems žvėrims gaudyti. Prisimintina, jog šis vyras dar 2014 m. gruodį su sūnumi buvo nubaustas už medžioklę kilpomis, kuomet šiuo būdu buvo pagavę briedį. Pažeidėjui už kilpos laikymą surašytas administracinės teisės protokolas pagal ATPK 85 str. 3 d. ir bus skirta bauda nuo 289 eurų iki 868 eurų bei konfiskuota kilpa.

Pagal policijos ir Ignalinos agentūros pranešimus parengė Jonas BALTAKIS

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje