Skip to content

Paukščių kaime skraido ir Laimės paukštė

MI informacija

Netoli Linkmenų, Cijonų kaime, gyvena Laimos ir Rimanto Rakauskų šeima. Prieš devynerius metus paveldėję seną senelių sodybą, prieš trejus joje įkūrė Paukščių kaimą. Klegančių, švilpaujančių, kleketuojančių sodybos gyventojų pamatyti važiuoja autobusai vaikų ir suaugusiųjų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio, o su kaimo šeimininkais šį savaitgalį galima susipažinti aktyvaus laisvalaikio ir turizmo parodoje „Adventur“.

„Mano gyvenimo svajonė buvo povai. Vis sakydavau, jei kada persikelsime gyventi į kaimą, auginsiu juos“, – svajonę prisimena sodybos šeimininkė L. Rakauskienė. Įgyvendinti ją pavyko, kai su vyru persikėlė gyventi į močiutės dovanotą vienkiemį Cijonų kaime. Povai po kiemą vaikščioti pradėjo, kai gimė poros dukra Mėlika. Vėliau atsirado vištų, žąsų ir putpelių.

„Kai dukra ūgtelėjo, ji apie savo ūkį papasakojo darželio vaikams ir auklėtojai. Auklėtoja panoro mus aplankyti, paskui atvažiavo vaikų iš kito darželio, dar po kurio laiko – jau ir iš kito rajono. Tada ir kilo mintis sodyboje įkurdinti Paukščių kaimą. Tuomet tikrai nemanėme, kad mūsų hobis taps darbu“, – sako L.Rakauskienė, šiandien į kaimą užsukusiems lankytojams rodanti ne tik povus, putpeles, fazanus, bet ir stručius bei dekoratyvinių veislių vištas, antis ir žąsis.

„Jei trokšti laimės, tai žinok, kad Laimės paukštė gyvena Cijonuose. Atvažiuok ir surask ją“, – kviečia sodybos šeimininkai. Paukščių apžiūrėti užsukusiems vaikams jie turi parengę edukacinę programą – iš kaimo vištų ar stručių kiaušinių didžiulėje keptuvėje ant laužo kepa kiaušinienę, verda kvapnią žolelių arbatą, vaišina naminiais sausainiais.

Pasistiprinę kaimo lankytojai žąsų plunksnomis rašo norus, kuriuos ilgu keliu per pelkę neša į Laimės paukščio lizdą. „Neabejoju, jei tikrai labai nori, visi norai išsipildo“, – sako Paukščių kaimo šeimininkė Laima ir, matyt, yra teisi, nes jos noras auginti povus kaime juk irgi tapo realybe.  

Turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda ADVENTUR vyko sausio 22–24 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Parodoje dalyvavo 230 turizmo verslo atstovų iš 37 pasaulio šalių. Pirmą kartą parodoje plačiai prisistatyti Lietuvos miestai ir miesteliai – jų parodoje dalyvauja 50.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje