Skip to content

Sprendimo teks ieškoti patiems gyventojams

Į redakciją pagalbos kreipėsi ignalinietė, gyvenanti Ateities g. 35-ajame name. Kas žmogų neramina? O gi po renovacijos čiuožykla tapę lauko laiptai, kurie kelia pavojų tiek vyresnio amžiaus žmogui, tiek mažų vaikų sveikatai. Kaip jau sakiau, prieš ką nors teigdami, žurnalistai „patikrina“ viską patys: ir keliais perlekia, ir gaisravietes išnardo… Minėto namo laiptai – absoliuti čiuožykla. Gelbsti tik primaigyto sniego ruožai, nes plytelės, kuriomis išklijuoti laiptai nešte neša. Tenka abiem rankomis laikytis už turėklo. Problema aiški. O kokie sprendimai?

UAB Ignalinos būtų ūkis vyriausiasis inžinierius Aleksandras Dolgovas šįkart tikino negalįs niekuo padėti, nes šio namo renovacija rūpinosi rajono savivaldybė, mat šis namas, kaip ir dar 14 rajono daugiabučių, renovuotas iš lėšų, skirtų Probleminių teritorijų problemų sprendimui.

Situacija susirūpino Statybos ir komunalinio skyriaus vedėjas Mykolas Viškelis. Pasak jo, šio namo renovacija jau senokai baigta, įvertinta ekspertų ir sėkmingai priimti visi darbai. „Kalbant apie pačias plyteles, dėl kurių taip slidu, prikibti nėra prie ko. Jos kokybiškos ir atitinka visus reikalavimus bei skirtos naudojimui lauke. Jokio „broko“ čia nėra. Tačiau, be jokios abejonės, akivaizdu, kad jos yra gana slidžios. Minimo namo gyventojai savo teritoriją prižiūri patys. Jiems Butų ūkis paslaugų neteikia. Todėl šiuo atveju, ši problema išlieka gyventojų bendro susitarimo reikalu. Kaip ir ką jie nuspręs patys, taip ir bus. Ten paklotas guminis takelis čiuožinėja ir dėl jo ne saugiau, bet priešingai – pavojingiau. Gyventojai patys gali imtis bet kokių priemonių, niekas jiems nieko nesakys, tačiau griauti ar kaip kitaip ardyti tų laiptų jokiu būdu negalima“, – teigia M. Viškelis.

Taigi, gyventojų saugumas – jų pačių rankose. Gal būtų protinga per visą laiptų ilgį nukloti specialų guminį taką, stipriai tvirtinamą prie pačių laiptų (kaip Ignalinos poliklinikoje)? Nors prieš tai vis tik derėtų pasikonsultuoti su specialistais. Juk ir patys matote, kad slidumo problema yra visuose naujos statybos ar renovuotuose objektuose, ypač prekybos centruose ir pan.

Sprendimas – skubiai šaukti laiptinės gyventojų susirinkimą, priminti, kad jūs visi esate viena didžiulė šeima, gyvenanti atskiruose kambariuose ir bendro naudojimo patalpomis rūpinatės visi vieningai. Gal teisingumo čia mažoka, nes žmonės jau ir taip metėsi į bendrą renovacijos katilą, dėl kurios  dabar vėl turės patirti papildomų išlaidų arba laukti, kol kuris nors nusisuks sprandą (saugok, Dieve!). Bet gi Lietuvoje teisingumo, kaip tokio, sakoma  nėra. Esmė – kuris kurį…

Autorės nuotr. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje